arrow

Onze missie

Nature Solutions optimaliseert het volledige waterbeleid van ondernemingen en biedt een totaalpakket aan van duurzame wateroplossingen, aangepast aan de specifieke eisen van elk bedrijf. Van het studiewerk tot en met de realisatie van de infrastructuurwerken. En dat eventueel in samenwerking met geselecteerde onderaannemers. Bovendien voorzien we ook watervriendelijke toepassingen voor particulieren. Iedereen kan een steentje bijdragen aan een waterproof Vlaanderen.

Wij bieden ecologische oplossingen aan voor zowel industriële gebouwen en terreinen als voor kleinere bedrijven, KMO-zones en particulieren. Hiervoor werken we ook nauwgezet samen met architecten en studiebureaus.

Onze trouwe klanten appreciëren vooral onze accurate en snelle service, onze jarenlange expertise in duurzaam waterbeheer en de kwalitatieve uitvoering. Daar kan u steeds weer op rekenen dankzij onze teams van gemotiveerde en multifunctioneel opgeleide medewerkers.

Onze visie

De wereld wordt steeds meer geconfronteerd met de gevolgen van milieuproblemen. Duurzame maatregelen worden geëist, vooral door de volgende generaties. Waterbeheer is daarbij één van de gigantische uitdagingen waar we mee te maken krijgen. Het risico van het tekort aan drinkwater is een dagdagelijks probleem. Structurele oplossingen kunnen dus niet langer uitgesteld worden.

Innovatieve technologieën kunnen hiervoor een deel van de oplossing zijn. Maar ook veranderingen in het menselijk gedrag, zoals bijvoorbeeld het omgaan met schaars drinkwater, speelt hierin een belangrijke rol. Daarnaast zijn investeringen van ieder bedrijf noodzakelijk, zoals bijvoorbeeld recuperatie en hergebruik van regenwater.

Duurzame ontwikkelings­doelstellingen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in het DNA van Nature Solutions. Met de duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties in het achterhoofd, hebben wij enkele ambities gedefinieerd op basis van onze bedrijfswaarden.

De Sustainable Development Goals of SDG’s werden in 2015 goedgekeurd door de algemene vergadering van de Verenigde Naties. Samen vormen ze een actieplan om de mensheid te bevrijden van armoede en onze planeet richting een duurzame koers te leiden. De vijf grote thema’s zijn: mensen, planeet, welvaart, vrede en partnerships.

In onze bedrijfsvoering brengen we deze duurzaamheidsdoelstellingen dagdagelijks in de praktijk. Wat vanzelfsprekend is als het om water gaat (SDG’s 6 en 14). Nature Solutions optimaliseert eenieders watermanagement op maat. We zorgen ervoor dat regen- en afvalwater hergebruikt kunnen worden. Bovendien zuiveren we het ook, zodat het bijvoorbeeld beken kan verrijken. We benadrukken daarnaast ook het belang van infiltratie om droogte tegen te gaan.

Ons bedrijf is ook volop bezig met betaalbare en duurzame energie (SDG 7). We monitoren ons energieverbruik, verlagen onze CO2-uitstoot en produceren hernieuwbare energie. We innoveren waar mogelijk, ook op vlak van infrastructuur (SDG 9). We moedigen onze klanten en leveranciers overigens aan om hetzelfde te doen en adviseren hen daar ook bij.

Als het gaat om duurzame consumptie en productie (SDG 12) denken we meer dan ooit circulair. We stimuleren duurzame aankopen en vragen van onze leveranciers het nodige engagement op vlak van MVO. We gaan niet losjes om met grondstoffen, samen met onze partners verspillen we zo weinig mogelijk materialen. Zo beperken we onze ecologische voetafdruk.

Nature Solutions zorgt uiteraard voor een gezonde en dynamische werkomgeving (SDG 3). Al onze werknemers krijgen gelijke kansen. We zorgen voor de nodige balans tussen werk en privé, en ondernemen ook actie om de gezondheid van onze medewerkers te bevorderen.

Samengevat kunnen we zeggen dat in bijna al onze bedrijfsprocessen SDG’s geïmplementeerd zijn, die voor ons een kapstok zijn om beslissingen te nemen.

Heeft u vragen over hoe dit praktisch in zijn werk gaat?

Contacteer ons

Partners

Ontdek hier onze trouwste partners!

Rovana
Wim Verhuur
Pluginvest
R&S wegenbouw
Vandelm
Wijckmans
Stroohm
Wavin
Aquafix Belgium
Aquabel

Grondwerken Rovana graaft de basis voor uw project

Nature Solutions optimaliseert het volledige waterbeleid van uw onderneming. Op maat én van A tot Z. Samen gaan we op zoek naar de geschikte duurzame wateroplossing die naadloos aansluit bij uw behoeften. In veel gevallen vereisen deze oplossingen graafwerken, zoals bij meetgoten, rioleringen en vijvers. Hiervoor slaan we vaak de handen in elkaar met ons zusterbedrijf Grondwerken Rovana. Zij stellen hooggekwalificeerde vakmensen en geavanceerde machines ter beschikking om ervoor te zorgen dat de werkzaamheden vlot verlopen zodat Nature Solutions uw onderneming kan voorzien van een kwalitatief waterbeleid. Nadat de werkzaamheden zijn afgerond, kan de grond vaak nog wat extra aandacht gebruiken. Grondwerken Rovana neemt dan graag de heraanleg hiervan voor zijn rekening.

Benieuwd naar het aanbod van Grondwerken Rovana?

Ontdek het hier!