arrow

Duurzame water­behandeling

Zowel in België als in onze buurlanden blijft het grondwaterpeil dalen. De overheid heeft zelfs een zogenaamd ‘afschakelplan’ uitgewerkt dat bepaalt waar de kraan dichtgaat in geval van extreme droogte. Om dit watertekort tegen te gaan, kan u best een waterbuffer voorzien. In zo’n buffer kan u regenwater opvangen en opslagen om nadien te hergebruiken.

Hergebruik van regenwater klinkt en is eigenlijk heel logisch. Voor tal van toepassingen heeft water namelijk geen drinkwaterkwaliteit nodig. Regenwater is bovendien van nature kalkvrij. Het is met andere woorden ideaal om bijvoorbeeld toiletten door te spoelen.

Maar als u regenwater wilt hergebruiken, is het belangrijk dat dit nergens in contact komt met drinkwater. Nature Solutions voorziet hiervoor de nodige systemen die aansluiten op uw bedrijfsprocessen. Denk hierbij aan een carwash, wasserette, tank cleaning…. Maar hoe pakken we dit concreet aan?

Uw voordeel

Wie regenwater hergebruikt, ziet zijn waterfactuur beduidend dalen. Reden te meer dus om te kiezen voor een voorziening met veel inhoud. Zowel bij verbouwingen als bij nieuwbouw raden we aan te kiezen voor een voldoende groot opslagvolume.

Natuurlijk hangt de grootte van een regenwaterput er ook van af waarvoor u het water wilt gebruiken. Hou echter wel in uw achterhoofd dat een grote regenwaterput qua meerprijs niet zo veel verschilt van een kleinere put.