arrow

AquaUnit

Moet u uw bureelcontainer, zorgwoning of tiny house voorzien van een extra regenwaterput? Maar ziet u die bijkomende graafwerken niet zitten? Met AquaUnit voldoet u aan de nieuwe wetgeving (Hemelwaterverordening 2023) zonder funderings- en grote graafwerken! Ecologisch wonen én water recupereren was nog nooit zo eenvoudig.

De ecologische woonoplossing of werkplek

Wonen wordt in onze huidige maatschappij steeds complexer. De ruimte is beperkt en de kosten zijn hoog. Woonunits bieden al enkele jaren de oplossing op maat. Naast hun tijdelijk karakter bieden ze nog meer voordelen: u kan snel en zonder aanpassingen aan de bestaande infrastructuur bijbouwen. Denk maar aan een kantoor- of praktijkruimte, een logeerkamer of een zorgwoning voor uw ouders. Ook voor studenten wordt het steeds moeilijker om een kot in hun geliefde studentenstad te vinden. Woonunits kunnen dan een eenvoudig en milieuvriendelijk alternatief zijn.

Bij Nature Solutions gaan we nog een stapje verder. AquaUnit is dé woonoplossing met een ingebouwd systeem voor regenwateropvang en -hergebruik. Zo zetten we samen in op een duurzaam waterbeleid en wordt er bespaard op de waterfactuur door efficiënt waterhergebruik.

Ook containers als tijdelijke uitbreiding van een bestaande infrastructuur, zoals bijvoorbeeld bureelcontainers, klaslokalen of ziekenhuiskamers, vallen hieronder.

Gewestelijke hemelwater­verordening voor units

AquaUnit voldoet aan de evoluerende gewestelijke hemelwaterverordening, ontworpen om infiltratie in de tuin te maximaliseren, wateroverlast tegen te gaan en regenwater op te vangen en te bufferen voor hergebruik. Ook voor vrijstaande units die vaak niet over water beschikken, brengt AquaUnit van Nature Solutions heel wat voordelen met zich mee. Indien u bodemwater wenst op te pompen voor gebruik, dient u in het bezit te zijn van een verplichte vergunning. AquaUnit biedt dankzij zijn ingebouwd regenwaterrecuperatiesysteem een handig alternatief. Het opgevangen regenwater kan zo bijvoorbeeld ingezet worden voor sanitaire toepassingen of een zelfvoorzienende groentetuin.

De gewestelijke hemelwaterverordening is niet van toepassing als 25 procent van de oppervlakte van het perceel waarop de woonunit zich bevindt vrij is voor natuurlijke afvloeiing van regenwater. Als deze ruimte niet aanwezig is, moet er wel rekening gehouden worden met deze wetgeving. Een unit wordt dan beschouwd als een uitbreiding van de bestaande woning. Doordat de totale dakoppervlakte vergroot, dient ook de grootte van de regenwaterput te worden herberekend.

Hoe werkt AquaUnit?

AquaUnit is voorzien van een ingebouwd systeem voor regenwateropvang en -hergebruik. Het water wordt opgevangen en opgeslagen zoals bij een doorsnee regenwaterput. Dit systeem wordt aangevuld met een pomp en een filtersysteem, aangebracht onder, boven of naast de unit. Maatwerk staat hierbij steeds centraal. Is moeders dag gemaakt met bloemen? Of wilt zoon of dochter graag een eigen kruiden- en plantentuin? Dan voorzien wij graag systeemuitbreidingen op maat van uw wensen. Zo zal de ingemaakte bloemen- of kruidentuin weelderig groeien dankzij het opgevangen regenwater.

Ons vooropgestelde doel is zoveel mogelijk water ter beschikking stellen voor hergebruik, zonder dat er bij het installeren van de unit grondwerken nodig zijn. Doordat er geen fundering nodig is, blijft de bodem onaangeroerd. Zo draagt u mee bij aan de ontharding van onze gemeenten en steden. De snelheid en eenvoud die hand in hand gaan met het plaatsen van deze units blijven hierbij gegarandeerd. Zo komen snelheid, gemak en duurzaamheid samen in een waterdichte oplossing voor een betere planeet en een nog beter leven. Als u kiest voor AquaUnit van Nature Solutions, kiest u voor een oplossing op maat, uitgevoerd van A tot Z.

Stel uw AquaUnit samen

Luisteren naar de wensen van de klant staat bij Nature Solutions steeds op de eerste plaats. Elke unit is daarom uniek. Wij gaan samen op zoek naar de formules die het best aansluiten bij de gewenste woonoplossing. Zo creëren wij de geschikte AquaUnit voor een optimaal waterbeleid.

Formules aanbouw:

Onder

AquaUnit wordt onder de bestaande unit gebouwd. Het regenwater­recuperatie­systeem zit verwerkt onder de gehele woonoppervlakte. Dit systeem is ideaal wanneer er rekening gehouden moet worden met een beperkte ruimte.

Boven

AquaUnit wordt bovenop de bestaande unit gebouwd. Het regenwater­recuperatie­systeem zit verwerkt boven de gehele woonoppervlakte. Dit systeem is ideaal wanneer er rekening gehouden moet worden met een beperkte ruimte.

Naast

AquaUnit bestaat hier uit een kleine, afzonderlijke unit die tegen de bestaande unit wordt geplaatst.

Uitbreiding naast

AquaUnit bestaat hier uit een afzonderlijke unit die tegen de bestaande unit wordt geplaatst. Deze kan worden voorzien van een planten-, kruiden-, of bloementuin. Zelfs voor de ijsberen onder ons kan er een koudwaterbad toegevoegd worden. Toch liever warm water? Geen probleem!

Formules waterbeleid:

Basic

AquaUnit is voorzien van een systeem voor regenwateropvang en -hergebruik voor toilet, wasmachine...

Uitbreiding

AquaUnit is voorzien van een systeem voor regenwateropvang en -hergebruik voor toilet, wasmachine… Daarnaast gebruikt het ook grijswater afkomstig van de douche als spoelwater voor het toilet.

Extra uitbreiding

AquaUnit is voorzien van een systeem voor regenwateropvang en -hergebruik voor toilet, wasmachine… Het gebruikt ook grijswater afkomstig van de douche als spoelwater voor het toilet. Daarnaast zuivert het systeem zwart- en grijswater zodat er ook zuiver water geloosd kan worden.

Formules uitbreiding:

Plantenwand

AquaUnit is voorzien van een plantenwand die gevoed wordt met opgevangen regenwater.

Bloemenwand

AquaUnit is voorzien van een bloemenwand die gevoed wordt met opgevangen regenwater.

Kruidenwand

AquaUnit is voorzien van een kruidenwand die gevoed wordt met opgevangen regenwater.

Plantentuin

AquaUnit is voorzien van een plantentuin die gevoed wordt met opgevangen regenwater.

Bloementuin

AquaUnit is voorzien van een bloementuin die gevoed wordt met opgevangen regenwater.

Kruidentuin

AquaUnit is voorzien van een kruidentuin die gevoed wordt met opgevangen regenwater.

Waterton

AquaUnit is voorzien van een waterton met koud of warm water.

Ook geïnteresseerd in een 
AquaUnit-woonoplossing?

Contacteer ons