Waterinfiltratie
Waterinfiltratie zorgt ervoor dat regenwater langzaam kan doorsijpelen in de bodem. Bebouwde gebieden laten vaak geen regenwater door, waardoor het water via de riolering wordt afgevoerd. Als het echter heel hard of lang aan één stuk regent, kan de riool de hoeveelheid regenwater niet aan. Regenwater moet langzaam in de bodem kunnen infiltreren om daadwerkelijk opgenomen te kunnen worden.
Water infiltreren kan op veel verschillende manieren. Nature Solutions legt boven- of ondergronds de meest geschikte infiltratievoorzieningen aan, zodat het water ook hier gestaag in de bodem kan trekken. Dat is goed voor het grondwaterniveau, dat jaar na jaar daalt. Er is in Vlaanderen nu namelijk veel meer verharding aanwezig dan vroeger. Aan de hand van een werfbezoek en een voorstudie bekijken we wat voor u de beste opties zijn om in te zetten op waterinfiltratie.
Bereken uw infiltratiecapaciteitInfiltratieputten en –riolering
Een infiltratieriolering zorgt ervoor dat regenwater in de bodem kan trekken. Een waterdoorlatende bodem kan zo het regenwater vertraagd opnemen en de grondwaterlagen aanzuiveren. Wanneer u de juiste buffervolumes en infiltratieoppervlaktes respecteert, ontlast de infiltratie via putten, buizen of kratten eveneens de pieken bij regenval. Op die manier worden de waterlopen niet overbelast. Om te weten wat u net nodig hebt, kan u terecht bij Nature Solutions voor een uitgebreide voorstudie. Bent u nu al benieuwd naar meer? Bereken dan meteen wat u nodig hebt via de calculator voor infiltratie- en buffercapaciteit.



Slimme waterputten en -bekkens met sensoren
Vandaag de dag weten we redelijk accuraat waar en wanneer een zware regenbui gaat vallen. Daarop kan u uw waterbeheer afstemmen. Hoe dat mogelijk is? Simpel, door de plaatsing van sensoren in regenwaterputten of bufferbekken. Daarmee kan u anticiperen op zware regenval en wateroverlast overkomen.
Het rioleringsplan
De exacte inplanting van regenwaterputten, infiltratievoorzieningen en/of bufferbekkens met vertraagde lozing maken deel uit van het gehele rioleringsplan. En dat plan maken we volledig op maat. We bestuderen samen het watervolume in liter en het infiltratieoppervlak.
Een regenwaterpomp installeren
Op grote bedrijfsterreinen is een gravitaire afvloeiing van regen- of vuilwater niet altijd mogelijk. De afstanden van en naar de riolering zijn namelijk erg groot. Daardoor komt de leiding soms te diep uit op de straataansluiting. Dat hoogteverschil vangen wij op door een pompput te installeren. Zo’n pompput of wervelventiel kan ook dienen om water vertraagd te lozen of loskades leeg te pompen. Een duurzame ingreep, die past binnen solide waterbeheer.



Hoe gaat het in zijn werk als u met ons in zee gaat?


Geïnteresseerd in waterinfiltratie voor uw terrein?
Contacteer ons
Realisaties
Throwback: Neutraal waterbeleid en duurzame o ...
Sommige projecten blijven ons bij door hun omvang en impact. J-Projects is ...
Herstelling en optimalisatie parkeerinfrastru ...
De parkeerinfrastructuur bij Brico Evere is volledig hersteld, opgekuist en ...
Infrastructuurwerken voor XL Carwash en Q8 in ...
Na de succesvolle uitbreiding van XL Carwash in Kontich, starten we nu een ...
Waterbeleidssamenwerking met Cordeel
Er waait een wind van vernieuwing door Sint-Katelijne-Waver. Het lokale bes ...
Uitbreiding van het terrein bij Brouwerij Haa ...
Brouwerij Haacht is al meer dan 125 jaar de meest prominente ...
Een neutraal waterbeleid voor J-Project: part ...
De activiteiten bij J-Project gaan als een trein! Na de plaatsing van ...
Een duurzaam waterbeleid voor Algeco: part 2
Het vervolg! Algeco heeft recentelijk in samenwerking met de provincie Limb ...
Een duurzaam waterbeleid voor Algeco
Vorige maand zetten we onze tanden in een groot waterproject bij Alegco ...
Nieuwe drainopvang bij BPK
Bij BPK Belgische Plantenkwekerij komen we intussen al meer dan 10 jaar ove ...