arrow

Het laatste nieuws over water

Water is tegenwoordig een hot topic. Naast onze commerciële activiteiten zetten we bij Nature Solutions ook sterk in op sensibilisering en correcte informatieverspreiding. Hier kan u steeds terecht voor de meest recente wateractualiteit en de allerlaatste Nature Solutionsnieuwtjes!

Pers

DROOGTE DOET NADENKEN OVER DUURZAAM WATERBEHEER

In Vlaanderen is het bijna overal extreem droog. In de provincie West-Vlaanderen mogen boeren hun akkers zelfs niet meer bewateren omdat het peil van de waterlopen er te laag is. Hoog tijd dus om te kiezen voor duurzaam waterbeheer.

Sinds juli vorig jaar is bijzonder weinig neerslag gevallen. Het is zelfs meer dan 40 jaar geleden dat er nog een vergelijkbare droogte is geweest in ons land. Op basis van de huidige weersvoorspellingen wordt verwacht dat die periode van droogte nog zeker tot het einde van de week gaat aanhouden.

Spaarzaam omgaan met water

Aangezien grondwaterlagen stilaan raken uitgeput, roepen waterbedrijven op om spaarzaam om te gaan met waterreserves. De drinkwatervoorziening is niet in gevaar, maar als het nog twee maanden zo droog blijft, komt ze misschien wel in het gedrang.

De Vlaamse regering stelt intussen dat u beter geen drinkwater gebruikt om uw gazon te besproeien, of uw wagen te wassen. Er worden daarvoor nog geen boetes uitgedeeld zoals in 1976, behalve dan in West-Vlaanderen. Daar krijgen boeren die water oppompen uit rivieren een geldstraf.

Nadenken over oplossingen

Door de klimaatverandering zullen we meer en meer geconfronteerd worden met perioden van droogte. Bedrijven en overheden kunnen dus niet anders dan nadenken over oplossingen. Men kan er bijvoorbeeld voor kiezen om regen te verzamelen in bufferbekken of opslagputten. Zo kan het regenwater op termijn de verdroging tegengaan.

Regenwater is ook handig als spoelwater in toiletten, als brandwater, of bij het reinigen van bedrijfsvoertuigen. ‘Nature Solutions’ zet hiervoor de systemen op die aansluiten bij uw bedrijfsprocessen. Zo kan ook u op een spaarzame manier (leren) omgaan met water.

Zet nu de stap naar een verantwoord waterverbruik. Mits slimme aanpassingen en de juiste begeleiding merkt u al snel een positieve impact. Neem daarom vrijblijvend contact met ons op: info@naturesolutions.be.