arrow

Het laatste nieuws over water

Water is tegenwoordig een hot topic. Naast onze commerciële activiteiten zetten we bij Nature Solutions ook sterk in op sensibilisering en correcte informatieverspreiding. Hier kan u steeds terecht voor de meest recente wateractualiteit en de allerlaatste Nature Solutionsnieuwtjes!

Pers

GRONDWATER SCHAARS IN VLAANDEREN

We bevinden ons in het gezelschap van de Oeso-landen met de kleinste waterbeschikbaarheid. Acht van de 42 grondwaterlagen zijn kwantitatief niet op peil. In vier van de acht probleemlagen is de toestand aan het verbeteren, in de andere vier nog niet. De kritische lagen bevinden zich vooral in Oost- en West-Vlaanderen. industrie en landbouw pompen veel water op. Via vergunningen en heffingen probeert de overheid hun verbruik te beheersen. Bedrijven toestaan ook krantjeswater te gebruiken, is ook een optie maar dan duikt het bezwaar op dat voor dat kraantjeswater soms ook uit dezelfde grondwaterlagen geput wordt. (bron DS 20.03.15 p 16 binnenland)

Schauvliege werkt aan progressief tarief voor particulieren, ‘meer water gebruiken wordt meer betalen’. Lees het volledige artikel op DS