arrow

Het laatste nieuws over water

Water is tegenwoordig een hot topic. Naast onze commerciële activiteiten zetten we bij Nature Solutions ook sterk in op sensibilisering en correcte informatieverspreiding. Hier kan u steeds terecht voor de meest recente wateractualiteit en de allerlaatste Nature Solutionsnieuwtjes!

Nieuws

NATURE SOLUTIONS SLUIT PARTNERSHIP MET PROTOS VZW

Nature Solutions sloot een partnership met Protos vzw, een ngo die zich inzet voor rechtvaardig, duurzaam en participatief waterbeheer in Noord en Zuid. Voor ten minste drie jaar zal het Duffelse bouwbedrijf zijn kennis en expertise in verantwoord waterverbruik gratis inzetten voor een programma in Zuid-Benin. “De waterproblematiek is een mondiaal gegeven en daar zijn we mee begaan”, vertelt zaakvoerder Jurgen Van Rompaey.

Nature Solutions is ontstaan vanuit interesse in de klimaatproblematiek. Binnen het domein van duurzaam waterbeheer wil het bouwbedrijf haar kennis en ervaring zo breed mogelijk inzetten. “We gaan daarom in Zuid-Benin het programma mee begeleiden in het optimaal gebruik van regenwater en het reduceren van leidingwater.”

“Waarom we voor dit project kozen? Vooral de doelstellingen die Protos vooropstelde, sprak ons aan. Het programma beoogt niet alleen het opbouwen van zelfredzaamheid bij individuen, maar ook bij grotere gemeenschappen, lokale besturen en bedrijven. Het gaat over de optimalisatie van een integraal waterbeheer, wat net onze expertise is. Door die kennis aan te reiken, hopen we een bijdrage te kunnen leveren aan de bescherming van de plaatselijke watervoorraden en ecosystemen.”

Projectbezoek 2016

In de zomer van 2016 bezoekt Jurgen Van Rompaey het programma ook ter plaatse. “Ik zal de waterpunten en de sanitaire infrastructuur in de departementen Mono en Couffo gaan bekijken. De bedoeling is om zo nog een beter zicht te krijgen op de eventuele problemen waarvoor we een oplossing kunnen aanreiken. Het stelt ons in staat om zo een directe bijdrage te leveren aan de fundamentele basisbehoeften en rechten van mensen uit ontwikkelingslanden. Toegang tot drinkwater, sanitair en water voor de landbouw vinden we iets heel essentieel. Daarom willen we ons engageren. Jaarlijks zullen we naast onze knowhow ook een financiële bijdrage leveren als partner.”