arrow

Het laatste nieuws over water

Water is tegenwoordig een hot topic. Naast onze commerciële activiteiten zetten we bij Nature Solutions ook sterk in op sensibilisering en correcte informatieverspreiding. Hier kan u steeds terecht voor de meest recente wateractualiteit en de allerlaatste Nature Solutionsnieuwtjes!

Pers

ONZE WATERFACTUUR BLIJFT STIJGEN; KAN U ER NOG AAN UIT?

De Standaard kopt op 19 november jl. “waterfactuur lijkt hogere wiskunde. De waterfactuur is de jongste jaren al fors gestegen. Straks volgt een nieuwe opstoot. Ook de prijs van het drinkwater zelf gaat omhoog”. En De Redactie laat ons weten “watermaatschappijen plannen forse tariefverhogingen”.

Wat betekent dit voor ons? Je kan je eigen waterfactuur berekenen op de site van de Vlaamse Milieumaatschappij, maar we geven je alvast volgende mee.

De maximale stijging per watermaatschappij verschilt:

  • De Watergroep: +30,9 procent
  • Pidpa: +13,5 procent
  • Farys: +14,3 procent
  • IWVB: +3,2 procent
  • Waterlink: +17,7 procent

De Watergroep, de maatschappij waarbij ruim de helft van de Vlaamse gezinnen is aangesloten, voert de grootste tariefverhoging door. Ze willen het cijfer van 30,9 procent wel nuanceren, omdat enkel gesproken wordt over het drinkwater, niet over de totale factuur, en omdat de stijging niet voor alle gebruikers zo hoog is.

“Voor de totale factuur over 6 jaar gaat het globaal genomen over een stijging van 11 procent”, zegt Kathleen De Schepper van De Watergroep. “Dat komt neer op tussen 1 en 2 euro extra per maand.”