arrow

Het laatste nieuws over water

Water is tegenwoordig een hot topic. Naast onze commerciële activiteiten zetten we bij Nature Solutions ook sterk in op sensibilisering en correcte informatieverspreiding. Hier kan u steeds terecht voor de meest recente wateractualiteit en de allerlaatste Nature Solutionsnieuwtjes!

Nieuws

WERELDWATERDAG

In 1992 werd door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties een resolutie aangenomen om vanaf 1993 ieder jaar 22 maart tot Wereldwaterdag uit te roepen. De lidstaten worden opgeroepen op die dag de mondiale waterproblematiek bij een breed publiek kenbaar te maken, wat ze doen door het organiseren van evenementen en het verspreiden van informatie over water. Zo zijn er vandaag een hoop acties gepland ook in ons land en besteed de media ruim aandacht aan de waterproblematiek.

UNICEF

“Miljoenen kinderen dreigen verstoken te blijven van een goede toegang tot zuiver en veilig water”, zegt Unicef. Vandaag op Wereldwaterdag lanceert de organisatie een Instagram-campagne om het publiek bewust te maken van de relatie tussen water, milieu en klimaatverandering. Met de hashtag #ClimateChain bundelen Unicef-directeur Anthony Lake, Mogens Lykketoft, voorzitter van de Algemene Vergadering van de VN, en diverse andere belangrijke persoonlijkheden hun krachten met die van het grote publiek om een wereldwijde foto-keten tot stand te brengen tegen de klimaatverandering. De foto’s zullen worden gepresenteerd tijdens de ondertekening van de Overeenkomst van Parijs op 22 april 2016.
Meer weten over de actie van Unicef? Neem een kijke op de Unicef site of bekijk de reportage van het VRT Journaal.

UN WATER

Water en werk is het thema voor Wereldwaterdag 2016. Vandaag werkt bijna de helft van de werkende wereldbevolking – 1,5 miljard mensen – in een sector die sterk afhankelijk is van water. De miljoenen mensen die in de water-sector werken worden ook nog vaak niet erkend of beschermd door fundamentele arbeidsrechten. Daar wil UN Water dit jaar met Wereldwaterdag de aandacht op vestigen.

Snel weten waar het over gaat? Bekijk de trailer op You Tube
Meer lezen? Alle info op UN World Water Day

PROTOS

Onze partner Protos initieerde heel wat acties voor Wereldwaterdag. Een er van willen we u niet onthouden. De 3D-waterput in het station in Gent.