arrow
Gescheiden riolering Laadpalen Regenwaterrecuperatie Signalisatie Water bufferen Waterdoorlatende bestrating Waterinfiltratie Waterzuivering

Bedrijvensite met water- en omgevingsbeheer

Klant: J-Projects

Type klant: Industriële eindklant

Opleveringsdatum: 01.09.2020
Oplossing(en)Regen- en afvalwater scheiden Water bufferen Waterinfiltratie Regenwaterrecuperatie Waterzuivering Waterdoorlatende bestrating Signalisatie Laadpalen

 

Plannen voor nieuwe garage in Aarschot

In Aarschot komt binnenkort een volledige nieuwe garage van Groep Jennes. Samen met architectenbureau Schellen tekende Nature Solutions de plannen voor de groene bedrijfssite uit.

Op het terrein aan de Ter heidelaan, waar de nieuwe garage komt, deden we eerst een voorstudie. Samen met de studiedienst van Wavin, een van onze hoofdleveranciers, hebben we de volledige riolering ontworpen, rekening houdend met de wettelijke normen inzake buffering, hergebruik en infiltratie van regenwater. Daarop vroegen we de nodige vergunningen aan rond waterhuishouding en bouwkundige verplichtingen.

Nu volgt de volledige realisatie van de omgevingsaanleg, van a tot z. Jennes kiest op ons aanraden voor waterdoorlatende bestrating waar mogelijk, zodat regenwater in de bodem sijpelt. Er zijn evenwel zones waar zware voertuigen passeren. Daar opteren we voor ondergrondse infiltratievoorzieningen, waar het water tijd en ruimte krijgt om de grond te verrijken. Uiteindelijk stromen alle waterafvoeren naar een open watervoorziening, waar het een laatste maal kan infiltreren in de bodem.

Bufferopslag voor carwash

Er komt voor de carwash een bufferopslag van 240 m³ regenwater, die zal gebruikt worden om wagens te reinigen. Er is ook 40 m³ voorzien om het sanitair van de kantoorruimtes te bevoorraden.

 

We monitoren ook de kwaliteit van het water op de site. Koolstofwaterafscheiders zullen derivaten van ruwe olie uit het water halen dat langs de werkplaats passeert, of door de carwash.

Toekomstgericht denken

Nature Solutions is ook betrokken bij de afwerking van de bedrijvensite. We voorzien omheining en poorten als beveiliging, en denken toekomstgericht. Als erkend installateur van elektrische laadpalen leggen we nu al de nodige voorzieningen aan voor laadpunten.

Ons bedrijf nam zowel het studiewerk, de coördinatie en de realisatie in handen. En ook onze dienst na verkoop is van cruciaal belang: J-projects heeft graag één aanspreekpunt voor alles wat met riolering en omgevingsfactoren te maken heeft. Onze ervaring maakt het verschil!

Een bedrijvensite ontwerpen? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te overlopen: tel. 015 63 75 53 (van maandag t.e.m. vrijdag, van 8.30 tot 17u) of mail: info@naturesolutions.be