arrow
Industrieel Waterafvoer en meetgoten

Bouwen aan een duurzame toekomst bij Moeyersons

Klant: Moeyerson – Londerzeel
Type klant: Industrieel
Website: https://www.moeyersons.be/home
Opleveringsdatum: 29.02.2024
Oplossing(en): Waterbeheer, waterafvoer

Carrosseriebouw Moeyersons denkt, net zoals Nature Solutions, actief na over een duurzame toekomst. Het is voor hen van belang om in lijn te blijven met de ontwikkelingen in de woonbuurt waarin ze zich bevinden, en waar nodig verbeteringen aan te brengen.

Vanuit een waaier aan diverse opdrachten werd besloten om prioriteit te geven aan de afstoompiste. Tijdens het afstomen van vrachtwagens of trailers kunnen olierestanten vrijkomen, wat de ondergrond kan verontreinigen. Hierdoor verplicht Vlarem II de aanwezigheid van een afstoompiste om deze vervuiling tegen te gaan.

We verwijderden een deel van de bestaande bestrating om ruimte te maken voor de aanleg van een nieuwe vloeistofdichte betonpiste. Daarop voorzien we afgeschuinde, maar in opstand geplaatste afboordingen om ervoor te zorgen dat het water op de betonplaat blijft. De betonplaat is vormgegeven in een enveloppevorm en leidt naar een centrale afvoergeul, die verbonden is met een KWS-afscheider met coalescentiefilter.

Ondertussen is de nieuwe afstoompiste klaar voor gebruik. We kijken alvast uit naar de toekomstige samenwerkingen met dit toonaangevend bedrijf.