arrow
Buitenverlichting Gescheiden riolering Laadpalen Regenwaterrecuperatie Straatmeubilair Water bufferen Waterdoorlatende bestrating Waterinfiltratie Waterzuivering

Duurzame parking voor DEME

Klant: DEME Dredging International

Type klant: Industriële eindklant

Opleveringsdatum: 30.06.2018
Oplossing(en)Regen- en afvalwater scheiden Water bufferen Waterinfiltratie Regenwaterrecuperatie Waterzuivering Waterdoorlatende bestrating Buitenverlichting Straatmeubilair Laadpalen

 

Parkeerterrein voor groen woon-werkverkeer

DEME is een wereldspeler op vlak van baggeren, haveninfrastructuur, windmolenparken, offshore services voor olie- en gasindustrie, enzovoort. Het bedrijf, met hoofdzetel in Zwijndrecht, stelt wereldwijd zo’n 5.000 mensen tewerk.

Zo duurzaam mogelijk

Nature Solutions werd door DEME aan boord gehaald om een deel van de parking rond hun kantoorgebouw in Zwijndrecht te vernieuwen. Het bedrijf zet namelijk in op groen woon-werkverkeer, met veel hybride voertuigen in het wagenpark. Dat vergt de nodige aanpassingen aan een (verouderd) parkeerterrein.

In samenspraak met DEME hebben we een zo duurzaam mogelijke parking aangelegd. We vervingen het asfalt en legden nieuwe parkeerplaatsen aan met waterdoorlatende klinkers. De in- en uitgangen hebben we voorzien van led-verlichting. Ook de oude riolering werd vernieuwd: we plaatsten een grotere KWS-afscheider, die dient om koolwaterstoffen uit het afvalwater te halen. We hebben verder ook een studie en rekenwerk verricht voor een bluswaterbuffer, ten behoeve van de brandweer.

Elektrische fietsen en aanpassing fietsinfrastructuur

We adviseerden daarenboven de uitbreiding van de fietsenstalling, want elektrisch fietsen zijn in opmars. Door meer ruimte te creëren, is er nu meer plaats om de batterijen van de fietsen op te laden. Er kunnen dan ook lockers voor de oplaadbare batterijen voorzien worden.