arrow
Gescheiden riolering Industrieel Waterzuivering

Een mooie afsluiter bij het Azelhof in Lier

Klant: Azelhof – Lier
Type klant: Industriële eindklant
Website: https://www.azelhof.be/nl/home
Opleveringsdatum: 01.06.2022
Oplossing(en): Infrastructuur, waterzuivering, regen- en afvalwater scheiden

 

Bij het Azelhof zijn we al sinds maart aan de slag. Voor we volledig van het toneel verdwijnen, boden we hen iets uniek aan.

Tijdens de evenementen die het Azelhof organiseert, wordt de parking versierd met uitgewerkte mobilhomes, die allen voorzien zijn van een eigen sanitair. Het water wordt in het voertuig zelf opgeslagen in een zogenoemde zwartwatertank. Als logisch gevolg, dienen deze mobilhomes na het evenement of weekend hun vuilwater te lozen. Om te voorkomen dat bezoekers de tank terug vol dienen mee te nemen, of het water onderweg lozen op een plek die hier niet geschikt voor is, heeft het Azelhof nu ook een loszone voor dit zwartwater.

Nature Solutions voorzag hiervoor een systeem met opvangmogelijkheid dat zorgt voor een vertraagde aanvoer van het vuilwater naar een waterzuiveringsinstallatie. Zo kan de overstort vrij geloosd worden. Hierin worden allereerst de fecaliën opgevangen, alvorens het vuilwater doorstroomt naar een tussentijdse buffer met gespreide en vertraagde lozingsfunctie. Van daaruit gaat het naar de IBA-waterzuivering. Hoe het werkt? De bestuurder parkeert zich boven de loszone en zet de kraan open. Nadien spoelt de mobilhome-eigenaar het rooster af met regenwater, zodat dit proces netjes kan verlopen. Zo kunnen alle mobilehomes op een duurzame manier hun vuilwater achterlaten en gerust met een lege tank huiswaarts keren.

Het resultaat van afgelopen maanden? Een prachtige uitlooppiste voor paarden rond de nieuwe aangelegde weides en daarbovenop nog vele andere duurzame voorzieningen. Bedankt Azelhof om bewust met water om te springen!