arrow
Gescheiden riolering Regenwaterrecuperatie Water bufferen Waterdoorlatende bestrating Waterinfiltratie

Infiltratie regenwater

Klant: Garage Jennes

Type klant: Industriële eindklant
Websitewww.jennes.be

Opleveringsdatum: 26.02.2016
Oplossing(en)Regen- en afvalwater scheiden Water bufferen Waterinfiltratie Regenwaterrecuperatie Waterdoorlatende bestrating

 

Buffer reduceert wateroverlast en kosten

Garage Jennes uit Machelen verbouwde hun showroom voor de Volkswagen- en Skoda-garage. Vooraf staken ze hun licht op bij Nature Solutions. De garage is namelijk verplicht om het regenwater van het dakoppervlak te laten infiltreren in de bodem. Daarnaast gebruikten ze veel water voor het wassen van de op te leveren wagens. Nature Solutions werkte een voorstel uit.

Berekening waterverbruik

Hoeveel m3 aan regenwater per dag had Garage Jennes nodig voor het wassen van een gemiddeld aantal wagens? Die berekening voerde Nature Solutions uit. Samen met een architectenbureau stelden ze een buffer voor die nu zorgt dat het overtollige water natuurlijk kan infiltreren in de bodem. Dit remt de wateroverlast af. Deze oplossing paste bovendien perfect bij het mvo-beleid van Garage Jennes. Ze besparen ook op de kosten van het leidingwater. De plaats van de buffer kreeg als toemaat een waterdoorlatende parking.