arrow
Industrieel

Nieuw waterbeleid in de gemeente Bonheiden

Klant: Sporthal – Bonheiden
Type klant: Openbare eindklant
Website: https://www.bonheiden.be/
Opleveringsdatum: 31.6.2023
Oplossing(en): Waterbeheer, riolering, Waterbehandeling

Nature Solutions voerde met trots werken uit voor de sporthal in de gemeente Bonheiden gericht op duurzaam waterbeheer. Dit project omvat de ontkoppeling van regenwater en vuilwater, maar ook buffering en hergebruik van opgevangen regenwater.

Een van de voornaamste inspanningen was gericht op de ontkoppeling van regenwater. Door het regenwater af te koppelen van het vuilwaterriool, voorkomen we dat grote hoeveelheden water tegelijkertijd naar het rioolsysteem stromen. Dit helpt het risico op overstromingen te verminderen en verlicht de belasting van het riool tijdens periodes van zware regenval. De ontkoppeling van vuilwater draagt daarnaast bij aan het behoud van een goede waterkwaliteit en de bescherming van natuurlijke elementen zoals de aardbodem.

Een ander belangrijk aspect was buffering en hergebruik van opgevangen regenwater. Nature Solutions heeft geavanceerde buffersystemen geïnstalleerd die regenwater opvangen en vasthouden voor hergebruik. Dit opgevangen regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor irrigatiedoeleinden in groene zones of om toiletten door te spoelen. Door dit water te hergebruiken, wordt het verbruik van kostbaar drinkwater verminderd en wordt een duurzaam gebruik van hulpbronnen gestimuleerd.

Kortom wordt er een veerkrachtig en duurzaam watersysteem gecreëerd in de gemeente Bonheiden. Deze initiatieven dragen bij aan een gezonde leefomgeving en verantwoord beheer van waterbronnen. Nature Solutions is alvast erg blij dat zij hier deel van mogen uitmaken.

Bent u op zoek naar een partner in waterbeheer? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Contacteer ons vrijblijvend voor advies op maat.