arrow
Gescheiden riolering Regenwaterrecuperatie Water bufferen Waterdoorlatende bestrating Waterinfiltratie

Uitbreiding opslagplaats bij HAVI Logistics

Klant: HAVI Logistics

Type klant: Industriële eindklant

Opleveringsdatum: 01.03.2020
Oplossing(en)Regen- en afvalwater scheiden Water bufferen Waterinfiltratie Regenwaterrecuperatie Waterdoorlatende bestrating

 

Bouw, wegenwerken en waterbeheer

Sinds begin dit jaar bouwen we aan een nieuwe opslagplaats voor HAVI Logistics in Olen. We zorgen er onder meer voor een aangepaste riolering, regenwateropslag en wegenisverwarming.

HAVI Logistics is actief in de logistieke sector van de voedingsindustrie. Na enkele succesvolle samenwerkingen heeft het bedrijf ons opnieuw gecontacteerd. Deze opdracht van acht maanden omvat de uitbreiding van een nieuw gebouw. Een totaalverhaal!

Koppeling, loskades en poorten

We werken aan een opslagplaats in Olen, die in totaal 1.125 m² groot wordt. Niet onbelangrijk: ze is ook 13.2m hoog. In de loods worden de broodjes van McDonald’s en Lunch Garden bewaard. Die worden aangeleverd door Guenther Bakeries, een firma waarvoor we in het verleden een verhoogde loskade hebben gemaakt.

Een onderaannemer zet een nieuw gedeelte aan de loods. Zelf voorzien we dan de koppeling met het huidige gebouw, met loskades en poorten. Nadien leggen we het wegdek opnieuw aan en verplaatsen we de huidige schuifpoort naar een nieuwe inrit.

Voor die nieuwe inrit maken we een helling aan. Eens het gebouw er staat, verhogen wij het vloerniveau namelijk tot 1,2 meter. Zo kunnen vorkliften vlot naar binnen en naar buiten rijden. In de helling voorzien we ook automatische wegenisverwarming.

Riolering en regenwaterrecuperatie

Op vlak van waterbeheer legt Nature Solutions de riolering van de loods aan. Zo leiden we regenwater naar een bufferinstallatie met infiltratiebed. HAVI kan het regenwater ook hergebruiken in het gebouw, bijvoorbeeld voor de sanitaire voorzieningen.

De werken duren nog tot in augustus. HAVI heeft nu één aanspreekpunt in plaats van verschillende aannemers. Als u met ons samenwerkt, kiest u namelijk voor een partner die alle werken kan realiseren van a tot z.