arrow
Industrieel

Wij zorgen voor groen gras op Tomorrowland!

Klant: Tomorrowland – De Schorre Boom
Type klant: Industriële/openbare klant
Website: https://www.deschorre.be/
Opleveringsdatum: 31.06.2023
Oplossing(en): Waterbeheer

De terreinen van De Schorre zijn enkele jaren geleden prachtig heraangelegd als gevolg van de groei van Tomorrowland. De kleigronden vergen behoorlijk wat onderhoud om alles piekfijn in orde te houden voor alle events, en dus ook voor Tomorrowland. Om de gronden genoeg te voeden, dient er met deze warme temperaturen ook genoeg gesproeid te worden. Aangezien De Schorre voorzien is van grote vijvers en waterpartijen, gebruiken ze deze bronnen dan ook liever voor de besproeiing dan dat ze hiervoor leidingwater gebruiken.

Tot even geleden werd er steeds een tractor met externe pomp ingezet om het water rond het domein op te pompen en de velden te besproeien. De provincie Antwerpen koos er nu voor om een vaste en zekere bevoorrading te voorzien over het hele domein. We bekeken met onze partner EDO Pumps de mogelijkheden. Samen maakten we een voorstel voor een duurzame pompopstelling die daarenboven in de toekomst makkelijk uitgebreid kan worden.

We voorzagen een vaste aanzuigleiding met zelfreinigende aanzuigkorf waarbij klein vuil automatisch afgespoeld wordt via de mazen. Vervolgens verdelen de pompen het gefilterd water met de gewenste druk over de terreinen. Doorheen het jaar kunnen deze pompen ervoor zorgen dat de velden bewaterd worden. Daarnaast maakt Tomorrowland tijdens de festivalweekends gebruik van dit herbruikbaar water voor de spoeltoiletten.

Wij zijn alvast apetrots dat wij deel uit mogen maken van een spetterende nieuwe editie van Tomorrowland!