arrow

Het laatste nieuws over water

Water is tegenwoordig een hot topic. Naast onze commerciële activiteiten zetten we bij Nature Solutions ook sterk in op sensibilisering en correcte informatieverspreiding. Hier kan u steeds terecht voor de meest recente wateractualiteit en de allerlaatste Nature Solutionsnieuwtjes!

Nieuws

Dag waterstress, hallo water­vriendelijke tuin!

Terwijl andere landen kampten met extreme temperaturen en droogte kende België een natte zomer. Toch is België een land met een enorme waterstress, zo blijkt uit een nieuwe studie van het World Resources Institute. Hoe komt het dat we in deze categorie vallen terwijl de straten afgelopen maand nog blank stonden door de hevige regenval? Dit komt doordat het wateraanbod klein is, de vraag groot, en we zo’n 80% van de beschikbare watervoorraad gebruiken voor huishoudens, landbouw, industrie…

Als we de watervoorraden veilig willen stellen, moeten we maatregelen nemen. Het antwoord ligt hier deels in onze tuinen. Als elke Vlaming 10 m² van zijn tuin zou ontharden, zou er zo’n 15 miljard liter extra water in de bodem kunnen sijpelen. Zo stelt Marijke Huysmans, professor aan de VUB.

Nature Solutions helpt je graag om je tuin watervriendelijk te maken. Hoe we dat doen? Met een waterdoorlatende oprit of terras en regenwaterput met buffer- en infiltratiesyteem. Contacteer ons vrijblijvend en dan adviseren wij jou graag!

Bronnen

Join For Water. (2023, 3 november). Tuinen zijn kostbaarder dan je denkt. Join For Water. Geraadpleegd op 17 november 2023, van https://joinforwater.ngo/news/tuinen-zijn-kostbaarder-dan-je-denkt/