arrow

Het laatste nieuws over water

Water is tegenwoordig een hot topic. Naast onze commerciële activiteiten zetten we bij Nature Solutions ook sterk in op sensibilisering en correcte informatieverspreiding. Hier kan u steeds terecht voor de meest recente wateractualiteit en de allerlaatste Nature Solutionsnieuwtjes!

Nieuws

Strenger toezicht op onze drinkwater­kwaliteit

Vlaams minister van omgeving Zuhal Demir plaatste drinkwatermaatschappij De Watergroep onder verstrengd toezicht als gevolg van een foutieve rapportering over de drinkwaterkwaliteit. Tussen mei 2022 en november 2023 werden in West-Vlaanderen de normen voor pesticiden in het drinkwater overschreden. De Watergroep dient hier zowel intern, als aan de overheid over te rapporteren. Dit gebeurde niet. De organisatie wijst op een menselijke fout. De specifieke stof heeft strengere normen dan de andere geteste stoffen en werd hierdoor aan een foute norm getoetst.

Hoewel de impact op de gezondheid niet zorgwekkend is, zijn extra controles noodzakelijk volgens minister Zuhal Demir. De Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) zal daarom extra controles uitvoeren, zowel bij De Watergroep als bij andere drinkwaterbedrijven.

Situaties zoals in Spanje willen we uiteraard vermijden. Daar lijden 161 dorpen aan een drinkwatertekort door een te grote aanwezigheid van pesticiden. Strenge controles, waterzuivering en streng toezicht op pesticidengebruik zijn bijgevolg noodzakelijk.

Nature Solutions hecht veel belang aan een duurzaam waterbeleid en een gezonde waterkwaliteit. Volg ons voor meer waternieuwtjes, -updates en tips & tricks.

Bron

Ataei, S. (2023, 14 december). Watergroep onder verscherpt toezicht geplaatst na verkeerde rapportering drinkwaterkwaliteit. De Standaard. https://www.standaard.be/cnt/dmf20231214_96486985