arrow

Het laatste nieuws over water

Water is tegenwoordig een hot topic. Naast onze commerciële activiteiten zetten we bij Nature Solutions ook sterk in op sensibilisering en correcte informatieverspreiding. Hier kan u steeds terecht voor de meest recente wateractualiteit en de allerlaatste Nature Solutionsnieuwtjes!

Nieuws

DE ALSMAAR STIJGENDE PRIJS VAN WATER

De prijs van water (€/m³) is de voorbije tien jaar met meer dan de helft gestegen. Reden te meer om spaarzaam om te gaan met water en bijvoorbeeld regenwater te recupereren.

Wil u te weten komen hoe veel water uw bedrijf kost? Diep dan uw integrale waterfactuur eens op. Daarop staan uw verbruikskosten, evenals de kosten voor waterzuivering. Die laatste zijn vaste kosten, maar de prijs die de watermaatschappij u aanrekent, hangt af van leverancier en regio.

Als uw firma 1.000 liter kraantjeswater verbruikt, betaalt u daarvoor in Vlaanderen gemiddeld zo’n 5 euro. Dat lijkt niet veel, maar het verbruik kan aardig oplopen als u niet wijs omgaat met water. Als u jaarlijks meer dan 500 m3 verbruikt, komt er ook een heffing aan de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) bij.

Eigen waterwinning

U kan dus maar beter aan eigen waterwinning doen, zoals regenwater recupereren. Dat is niet alleen gunstig voor het klimaat, maar ook voor uw portefeuille. Regenwater is erg handig voor heel wat toepassingen:

  • als spoelwater in toiletten
  • als brandwater
  • bij het reinigen van bedrijfsvoertuigen

Nature Solutions zet hiervoor de systemen op die aansluiten bij uw bedrijf. Zoals? Een wasserij, carwash, voedingsbedrijf, tank cleaning… Alles is bespreekbaar. We maken graag een voorstudie. Deze brengen we in mindering als we de opdracht mogen uitvoeren.

Wil u meer informatie? Contacteer ons dan vandaag nog: tel. 015 63 75 53 (van maandag t.e.m. vrijdag, van 8.30 tot 17u) of mail: info@naturesolutions.be