arrow

Het laatste nieuws over water

Water is tegenwoordig een hot topic. Naast onze commerciële activiteiten zetten we bij Nature Solutions ook sterk in op sensibilisering en correcte informatieverspreiding. Hier kan u steeds terecht voor de meest recente wateractualiteit en de allerlaatste Nature Solutionsnieuwtjes!

Nieuws

OPPOMPVERBOD DOET NADENKEN OVER WATERVERBRUIK

Het waterpeil in de provincie Antwerpen is opnieuw “kritisch laag”. Daarom vaardigt de Antwerpse gouverneur een tijdelijk oppompverbod uit. Ze doet dat ter bescherming van het grondwatersysteem en de valleigebieden, die zeer gevoelig zijn voor de gevolgen van de droogte.

Kleine waterwegen zijn de eerste dupe van aanhoudende droogte. Daarom geldt in Antwerpen een oppompverbod in negen van de vijfitien ecologisch kwetsbare gebieden.

Met de maatregel wil de provincie haar kleine waterwegen en hun ecosysteem beschermen. Het oppompverbod blijft minstens geldig tot het einde van de maand. Voorlopig gelden de droogtemaatregelen wel alleen voor onbevaarbare wateren.

Efficiënt omgaan met water

De Vlaamse droogtecommissie volgt de huidige stand van zaken op de voet. Als regen uitblijft, kunnen nog meer maatregelen volgen. Het is dus meer dan ooit zaak om efficiënt om te gaan met water.

Nature Solutions optimaliseert al sinds 2007 het volledige waterbeleid van ondernemingen. We ontwikkelden een totaalpakket van duurzame wateroplossingen, installeren systemen op maat en begeleiden het proces van a tot z.

Meer informatie? Mail ons op info@naturesolutions.be of tel. 015 63 75 53 (van maandag t.e.m. vrijdag, van 8.30 tot 17u).