arrow

Het laatste nieuws over water

Water is tegenwoordig een hot topic. Naast onze commerciële activiteiten zetten we bij Nature Solutions ook sterk in op sensibilisering en correcte informatieverspreiding. Hier kan u steeds terecht voor de meest recente wateractualiteit en de allerlaatste Nature Solutionsnieuwtjes!

Nieuws

ECONOMIE DRAAGT GEVOLGEN VAN LAAGWATERSTAND

Het was een bijzonder mooie, maar ook erg droge zomer. Het waterpeil van bepaalde rivieren is dan ook alarmerend laag. Dat zorgt ervoor dat schepen niet meer volgeladen kunnen worden.

Zowel in binnen- als buitenland staan rivieren laag in hun bedding. Dat heeft gevolgen voor onze economie, want daardoor daalt de import over het water. Schepen mogen niet langer volgeladen worden, anders komen ze te diep in het water en dreigt een risico op vastlopen.

De impact van de droogte laat zich dan ook voelen in de kostprijs van maritiem vervoer. Schepen leveren namelijk niet alleen minder aan, ze doen dat ook tegen een verhoogde prijs. Op producten als rivierzand en bovenrijngrind komen bovendien ook toeslagen.

Nood aan meer efficiëntie

Door de aanhoudende droogte werd er eerder deze zomer ook al een oppompverbod uitgevaardigd voor stroomgebieden in de provincie Antwerpen. Als regen uitblijft, kunnen nog meer maatregelen volgen.

Het is dus meer dan ooit zaak om efficiënt om te gaan met water. Optimaliseer nu het volledige waterbeleid van uw onderneming. Mail ons op info@naturesolutions.be of tel. 015 63 75 53 (van maandag t.e.m. vrijdag, van 8.30 tot 17u).