arrow

Het laatste nieuws over water

Water is tegenwoordig een hot topic. Naast onze commerciële activiteiten zetten we bij Nature Solutions ook sterk in op sensibilisering en correcte informatieverspreiding. Hier kan u steeds terecht voor de meest recente wateractualiteit en de allerlaatste Nature Solutionsnieuwtjes!

Nieuws

DE DUURZAME ONTWIKKELINGS­DOELEN EN WATER

Dit weekend bekrachtigden de lidstaten van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in een speciale top in New York het akkoord dat begin augustus werd bereikt over de Duurzame Ontwikkelingsdoelen of Sustainable Development Goals (SDG’s). De SDG’s zullen het kader scheppen voor duurzame menselijke ontwikkeling vanaf nu tot 2030. Water is een van de specifieke doelstellingen

Protos, de non-profit organisatie die Nature Solutions steunt, schreef een boeiend en verhelderend artikel over de doelstellingen.

Lees het volledige artikel

Protos is een ngo (niet-gouvernementele organisatie) voor ontwikkelingssamenwerking die zich inzet voor een beter waterbeheer in landen in ontwikkeling en in België. Protos ondersteunt concrete projecten maar vooral ook de processen om tot een goed waterbeheer te komen. Dit gebeurt in samenwerking met lokale ngo’s, boeren- of gebruikersorganisaties, plaatselijke overheden en regionale staatsdiensten.