arrow

Het laatste nieuws over water

Water is tegenwoordig een hot topic. Naast onze commerciële activiteiten zetten we bij Nature Solutions ook sterk in op sensibilisering en correcte informatieverspreiding. Hier kan u steeds terecht voor de meest recente wateractualiteit en de allerlaatste Nature Solutionsnieuwtjes!

Pers

DECENNIUM VAN WATER VOOR DUURZAME ONTWIKKELING

In 2018 start het Internationaal Decennium voor Actie – Water voor Duurzame Ontwikkeling. Een initiatief van de Verenigde Naties, die hopen een kentering teweeg te brengen wat waterbeleid betreft. Duurzaamheid moet overal ter wereld de norm worden.

Waterbeheer is meer dan ooit een must. Wereldwijd is er een schrijnend gebrek aan drinkbaar water, sanitaire voorzieningen en hygiëne. Toch lekt ook in ons land dagelijks zo’n 180 miljoen liter drinkwater weg.

Hoog tijd voor actie, weten de Verenigde Naties. Vanaf volgend jaar start daarom het Internationaal Decennium voor Actie – Water voor Duurzame Ontwikkeling. De VN wil daarin zoveel mogelijk partners betrekken om de internationaal afgesproken doelen rond waterbeleid te halen.

De VN verwijst daarvoor naar de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s), waarvan de zesde luidt: “Het waarborgen van toegang en duurzaam beheer van water en sanitatie voor iedereen”. Water is namelijk cruciaal in de strijd tegen honger en armoede.

Waterzuivering

De Belgische regering besteedde in 2016 ruim 4 procent van zijn ontwikkelingshulp aan water en waterzuivering. Dat is een verhoging in vergelijking tot de vorige jaren, en waarschijnlijk zal dat percentage in de toekomst nog stijgen.

Het waterdecennium start op Wereldwaterdag (22 maart 2018) en duurt tien jaar lang, tot 22 maart 2028. Meer informatie vindt u op www.unwater.org