arrow

Het laatste nieuws over water

Water is tegenwoordig een hot topic. Naast onze commerciële activiteiten zetten we bij Nature Solutions ook sterk in op sensibilisering en correcte informatieverspreiding. Hier kan u steeds terecht voor de meest recente wateractualiteit en de allerlaatste Nature Solutionsnieuwtjes!

Pers

HOOG TIJD OM WIJS OM TE GAAN MET WATER

We moeten nog veel meer inzetten op hergebruik van water. Dat zegt Diane D’Arras van de International Water Association (IWA). “De komende jaren zal iedereen wijs moeten leren omgaan met water. Technologie kan daarbij helpen.”

In een interview met Fokus liet IWA-voorzitter Diane D’Arras optekenen dat de manier waarop we met water omgaan dringend moet veranderen. “We moeten water wise worden”, stelt D’Arras. “Met het IWA gaan we daarom blijven sensibiliseren. Zeker nu de gevolgen van de klimaatverandering langzaam maar zeker duidelijk worden.”

Volgens D’Arras is water een basisrecht. “Mensen vestigen zich al jaar en dag op plekken waar water is. We kunnen absoluut niet zonder. Net daarom zouden we nog veel meer moeten inzetten op het hergebruik van water, zodat hetzelfde water twee of drie keer kan gebruikt worden – bijvoorbeeld in de industrie.”

Hergebruik van regenwater

Volgens ons is er nog veel mogelijk, zeker met hergebruik van regenwater. U kan in elk bedrijfsproces zoveel mogelijk regenwater inzetten om uw waterafdruk te verlagen. Dat vereist eerst een analyse: welke bedrijfsprocessen kunnen we omzetten naar regenwater, en hoe kunnen we dat mogelijk maken?

Met enkele eenvoudige aanpassingen en onze begeleiding kan u op korte termijn resultaten boeken. Denk aan de installatie van  bufferbekken of opslagputten om regenwater op te vangen. Dat water kan op termijn dienen als spoel- of brandwater. Zelfs voor het reinigen van groenten kan u regenwater gebruiken in verschillende productiefasen.

Wateruitdagingen en technologie

De International Water Association verbindt wetenschappers, professionals en overheden om oplossingen te vinden voor ’s werelds wateruitdagingen. “Technologie kan zeker helpen om proper water beter beschikbaar te maken”, weet D’Arras. “Maar ook de manier waarop mensen met water omgaan, moet veranderen.”

De IWA is actief in 55 landen en wil alle mogelijke kennis rond water verenigen en inzetten op het terrein. “Iedereen moet inzien dat water een publiek goed is, onmisbaar voor elke mens. Het is niet iets dat zomaar uit de kraan komt”, besluit D’Arras.

Benieuwd naar hoe u water kunt besparen? Contacteer ons dan vandaag nog op 015 63 75 53 (van maandag t.e.m. vrijdag, van 8.30 tot 17u) of mail: info@naturesolutions.be.