arrow

Het laatste nieuws over water

Water is tegenwoordig een hot topic. Naast onze commerciële activiteiten zetten we bij Nature Solutions ook sterk in op sensibilisering en correcte informatieverspreiding. Hier kan u steeds terecht voor de meest recente wateractualiteit en de allerlaatste Nature Solutionsnieuwtjes!

Pers

PHARRELL WILLIAMS DAAGT JONGEREN UIT OM DE OCEAAN OP TE KUISEN DOOR MIDDEL VAN EEN VIDEOGAME

Pharrell Williams heeft een lopende samenwerking met G-Star RAW om te helpen met voorlichting over vervuiling van de oceanen, en om te helpen met initiatieven om die oceaan op te kuisen. Terwijl de kledingmaker een collectie creëerde die vezels gemaakt van teruggewonnen oceaan plastic gebruikt, heeft de muzikant zijn star-power uitgeleend aan de kwestie.

Het nieuwste project van die samenwerking is een video game die je kunt spelen op je mobiele apparaten, gratis te downloaden op de Apple App Store en Google Play. Het heet “Battle for Big Blue”, en is voorzien van een plastic verzamelende octopus. Het doel is om zo veel mogelijk plastic te verzamelen terwijl je diverse mariene tegenstanders moet proberen vermijden. De soundtrack bij dit spel is van de hand van Pharrell.

De educatieve app stelt gebruikers in staat om solo te spelen, een vriend uit te dagen, of een wedstrijd te spelen met Pharrell zelf. De app is leuk, kindvriendelijk en beschikt over een hele hoop aan alarmerende feiten verzameld van non-profitorganisaties, zoals het weetje dat er zes keer meer plastic in de oceanen zit dan zeeleven.

Een voorsmaakje kan je vinden op YouTube