arrow

Het laatste nieuws over water

Water is tegenwoordig een hot topic. Naast onze commerciële activiteiten zetten we bij Nature Solutions ook sterk in op sensibilisering en correcte informatieverspreiding. Hier kan u steeds terecht voor de meest recente wateractualiteit en de allerlaatste Nature Solutionsnieuwtjes!

Nieuws

PROTOS LOOPT DOOR DE HAVEN VOOR DRINKBAAR WATER

Protos is dit jaar het goede doel op Haven Gent LooptElke deelnemer aan het event kan de Gentse organisatie, die zich inzet voor beter waterbeheer, een hart onder de riem steken. Je kunt je ook laten sponsoren, zodat je weet waarom je zweet!

De niet-gouvernemente organisatie Protos staat op 2 april in de spotlights tijdens ‘Haven Gent Loopt’. Het loopevent is namelijk partner van Protos’ campagne #VoorDrinkwater. Lopers met de hartslag op de juiste plaats kunnen bij hun inschrijving vijf euro meer betalen en op die manier de waterprojecten van Protos ondersteunen. Met dat kleine bedrag kan Protos een wereld van verschil maken.

Voor proper drinkwater

Protos staat voor rechtvaardig, duurzaam en participatief waterbeheer en –gebruik in België en daarbuiten. Vandaag de dag zijn er nog steeds 663 miljoen mensen zonder proper drinkwater. In landen in ontwikkeling moeten vrouwen en kinderen gemiddeld zes kilometer stappen om water te halen. Dat water is vaak niet geschikt als drinkwater. Op die manier sterven dagelijks nog steeds 1.000 kinderen aan diarree, veroorzaakt door het drinken van vervuild water.

Daarom werkt Protos aan duurzame oplossingen in Afrika en Latijns-Amerika. Samen met lokale partners zorgt de organisatie ervoor dat mensen toegang krijgen tot drinkbaar water, propere toiletten en water voor landbouwactiviteiten. Protos maakt al 40 jaar werk van duurzame waterprojecten, o.m. in Benin, Burundi, Congo, Ecuador, Haïti, Madagaskar, Mali en Oeganda.

Loop mee!

Wil je Protos ook een hart onder de riem steken? Trek dan je sportschoenen aan en zak op 2 april af naar de Arteveldestad. Tijdens het loopevent leer je de haven kennen op een unieke manier. Het parcours brengt je namelijk op plaatsen waar je anders niet mag komen.

‘Haven Gent Loopt’ is voor sportievelingen van alle slag. Je kunt verschillende afstanden afleggen: zo is er een ‘Kids Run’ (1 km) voor de allerkleinsten, een tocht over 5 en 10 kilometer en zelfs een halve marathon. Die laatste kan je ook afleggen in run & bike-vorm, waarbij je het parcours van 21 km aflegt met twee personen en één fiets.

Online gift

Door bij je inschrijving vijf euro extra te betalen, ondersteun je de waterprojecten van Protos. Maar je kunt je vrienden en familie ook vragen om je te sponsoren en zo voor meer drinkwater zorgen! Schrijf je online in, maak een actiepagina aan en deel ze op sociale media. Wie dat wil, kan dan een online gift doen om jouw prestatie te laten gelden. Meer info op voordrinkwater.be