arrow

Het laatste nieuws over water

Water is tegenwoordig een hot topic. Naast onze commerciële activiteiten zetten we bij Nature Solutions ook sterk in op sensibilisering en correcte informatieverspreiding. Hier kan u steeds terecht voor de meest recente wateractualiteit en de allerlaatste Nature Solutionsnieuwtjes!

Nieuws Verbergen

Regenwater­coaches bevorderen wateropvang in Halle

De inwoners van Halle kunnen vanaf nu de hulp inroepen van een regenwatercoach om meer regenwater op te vangen. De coach overloopt samen de opties hiervoor en legt hiervan de voordelen uit.

“Door meer regenwater op te vangen en minder naar het riool te laten stromen, kunnen we een belangrijke bijdrage leveren aan een duurzame toekomst”, benadrukt burgemeester Marc Snoeck. “Elke druppel telt, en daarom hebben we besloten om regenwatercoaches in te zetten om dit verhaal te ondersteunen.”

De service van de regenwatercoach is gratis en omvat een persoonlijk gesprek waarbij de mogelijkheden voor het opvangen van water worden besproken. Dit omvat niet alleen de installatie van regenwaterputten, maar ook gedetailleerde informatie over pompen, filters, kostenramingen en mogelijke subsidies.

Het initiatief begint als een proefproject, waarbij 10 inwoners de kans krijgen om deel te nemen. De stad Halle werkt hiervoor samen met Klimaatpunt Pajottenland, in een gezamenlijke inspanning om een meer duurzame waterinfrastructuur te bevorderen.

Bron

Halle schakelt regenwatercoach in. (2024, 29 mei) Terryn, L. https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2024/05/29/halle-regenwatercoach/