arrow

Het laatste nieuws over water

Water is tegenwoordig een hot topic. Naast onze commerciële activiteiten zetten we bij Nature Solutions ook sterk in op sensibilisering en correcte informatieverspreiding. Hier kan u steeds terecht voor de meest recente wateractualiteit en de allerlaatste Nature Solutionsnieuwtjes!

Nieuws

SAMEN TEGEN WATERVERSPILLING

Zuinig en bewust met water omgaan is meer dan ooit cruciaal. Besparen op water is op alle vlak een vooruitgang, zowel voor het milieu als uw portemonnee. Bedrijven kunnen dat met simpele ingrepen, die waterverspilling counteren.

Waterverspilling is al jaar en dag een hoofdzonde. Zo stond Londen in 2005 nog in rep en roer door een lopende kraan. Het was een kunstwerk tegen waterspilling van ene Mark McGowan. Zijn plan was om de kraan een jaar lang te laten lopen en zo 15 miljoen liter water (!) te verspillen.

Zo ver kwam het gelukkig niet. Uit protest draaiden verscheidene bezoekers van de kunstgalerij de kraan dicht. Ook de watermaatschappij dreigde met juridische acties. McGowan liet het water echter de vrije loop en noemde zijn werk een bewustmakingscampagne. De kraan liep uiteindelijk wel niet meer dan een maand. Ruim 800.000 liter water stroomde weg tijdens de stunt, die gelukkig geen vervolg kende.

Waterverspilling bij bedrijven

Flashforward naar 2021. Afgelopen zomers werden we geconfronteerd met ernstig watertekort en het ziet er niet naar uit dat dat snel gaat veranderen. Daarom moeten we alle mogelijke vormen van waterverspilling tegengaan. Dat lukt helaas niet alleen met een bewustmakingscampagne, genre posters op het toilet.

Investeer daarom nu in waterbesparende oplossingen. We adviseren bij de aanschaf van nieuwe apparatuur om goed te vergelijken welk toestel het minste water verbruikt. We denken ook graag mee na over hoe uw bedrijf zijn watermanagement kan optimaliseren. Er zijn heel wat mogelijkheden op maat!

Regenwater hergebruiken

Het (her)gebruik van regenwater is een makkelijke manier om waterverspilling tegen te gaan. Wie tijdens de natte maanden neerslag opvangt, komt tijdens drogere periodes nooit in de problemen. Door regenwater te bufferen en nadien te gebruiken in uw bedrijf, zal u al snel meer dan de helft minder water verbruiken.

Voor heel wat toepassingen, denk maar aan het doorspoelen van het toilet, heeft u namelijk geen drinkwaterkwaliteit nodig. U kan zich ook van afvalwater bedienen voor productie- en reinigingsprocessen, want er zijn voldoende systemen voorhanden die afvalwater eenvoudigweg filteren en zuiveren.

U kan regen- en afvalwater dus vlot aanwenden als u enkele eenvoudige ingrepen doet, zoals buffervoorzieningen installeren. U kan ook de huidige capaciteit van uw wateropslag nog vergroten. Zulke investeringen leveren op: u zal het verschil merken op uw waterfactuur!

Waterhuishouding monitoren

Water is een zeer kostbare grondstof. U kan uw waterhuishouding daarom ook best (laten) monitoren. Zo kan u nagaan of er verborgen lekken zijn en wat uw reëel waterverbruik is. Ook de impact van recente ingrepen kan je makkelijk meten.

Wilt u waterverspilling tegengaan? Mail ons op info@naturesolutions.be of tel. 015 63 75 53 (van maandag t.e.m. vrijdag, van 8.30 tot 17u).