arrow

Het laatste nieuws over water

Water is tegenwoordig een hot topic. Naast onze commerciële activiteiten zetten we bij Nature Solutions ook sterk in op sensibilisering en correcte informatieverspreiding. Hier kan u steeds terecht voor de meest recente wateractualiteit en de allerlaatste Nature Solutionsnieuwtjes!

Nieuws

WORD PARTNER VAN ‘JOIN FOR WATER’

‘Join For Water’, de enige ngo in België die zich voluit focust op water, organiseert deze maand infosessies over duurzame wateroplossingen. Daarop zal men inzoomen op het nieuwe vijfjarenprogramma van de vzw. “We nodigen iedereen uit om na te denken over een mogelijke samenwerking.”

De vzw ‘Join For Water’ zet in op duurzame wateroplossingen in het Zuiden. Dankzij ‘Join For Water’ en zijn partners, waaronder Nature Solutions, komt er meer toegang tot drinkwater, sanitair en hygiëne, of water voor landbouw. Dat is geen overbodige luxe: vandaag hebben wereldwijd meer dan 700 miljoen mensen geen directe toegang tot drinkbaar water.

Bescherming van zoetwater

In 2022 start de vzw een nieuw vijfjarenprogramma. De focus ligt op het beschermen van zoetwaterbronnen. Tijdens zijn Open Dagen, op 23 en 25 februari, stelt ‘Join For Water’ het programma voor. De vzw zal er ook toelichten welke beoogde resultaten, mogelijke acties en partners zich aandienen.

‘Join for water’ wil van de gelegenheid gebruik maken om een synergie te laten ontstaan tussen organisaties en/of bedrijven. Directeur Bart Dewaele: “We nodigen iedereen uit om na te denken over een mogelijke samenwerking. Samen met onze vzw kan een bedrijf aspecten van de eigen (klimaat)doelstellingen en ambities realiseren. Er zijn heel wat aanknopingspunten: de focus op bescherming van het zoetwater, onze aanpak die technical– en social engineering combineert, beleidsbeïnvloeding…”

“Samen met onze vzw kan een bedrijf aspecten van de eigen (klimaat)doelstellingen en ambities realiseren.”

De vzw hengelt niet naar financiële steun. “We zoeken eerder naar strategisch advies over de aanpak van onze veranderingstrajecten, deskundigheid inzake waterbeheer, de nodige knowhow op basis van recent onderzoek… Ook voor onderwijsinstellingen kan het interessant zijn na te denken over een samenwerking: onze projecten vormen een ideaal werkterrein voor stages in de maatschappelijke dienstverlening”, weet Dewaele.

Schrijf je in!

Interesse om de mogelijkheden te verkennen en, zoals Nature Solutions, een partner van ‘Join for Water’ te worden? Schrijf je dan in voor de Open Dagen (op 23 en 25 februari) via dit formulier.

‘Join For Water’ werkt in België, Benin, Burundi, DR Congo, Ecuador, Haïti, Mali en Oeganda. Meer info over de vzw vind je op hun website: https://joinforwater.ngo/