arrow

Het laatste nieuws over water

Water is tegenwoordig een hot topic. Naast onze commerciële activiteiten zetten we bij Nature Solutions ook sterk in op sensibilisering en correcte informatieverspreiding. Hier kan u steeds terecht voor de meest recente wateractualiteit en de allerlaatste Nature Solutionsnieuwtjes!

Pers

ZET KLIMAAT­INITIATIEVEN MEE OP DE KEMPENSE KAART

Met Nature Solutions moedigen we alle initiatieven rond ontharding aan. Zoals Translab K van Vormingplus Kempen, dat nu actief op zoek gaat naar plaatsen waar beton ingeruild kan worden voor groen. Ze bundelen alle initiatieven in een online kaart.

Translab K, kort voor Transitielaboratorium Kempen, gaat actief op zoek naar oplossingen voor de problemen van de 21ste eeuw. Daarom stimuleert het lab klimaatneutrale acties die mensen en organisaties willen uitrollen in de Kempense regio.

Transitie in kaart

Hun ‘Kampus’ is wegens de coronamaatregelen nog even fysiek gesloten, maar op de website van Translab K staan alle transitieprojecten in de regio Kempen wel op een handige overzichtskaart. Zo zet Vormingplus Kempen het thema letterlijk op de kaart.

Ziet u op de kaart nog een blinde vlek? Bedenk dan een actie, bijvoorbeeld het omtoveren van een grijze parkeerplaats, verharde voortuin of stukje weg tot een groene oase… Wie weet leidt het wel tot een kruisbestuiving met andere projecten, bijvoorbeeld rond duurzaam waterbeheer.

Mensen verenigen

Vormingplus Kempen creëert contexten die tot interactie en ontmoeting uitnodigen. Met Translab K wil het mensen verenigen die de transitie naar klimaatneutraliteit willen versnellen. Ze kunnen er inspiratie opdoen, elkaar ontmoeten en ervaringen delen over de projecten waarmee ze experimenteren.

Meer info over Translab K vind je op hun website.


Wenst u meer info over het vergroenen van uw site?

Contacteer ons. Nature Solutions optimaliseert sinds 2007 het waterbeheer van zowel industriële bedrijven, industriebouwers als particulieren. Daarnaast voeren we ook infrastructuurwerken uit, zoals het aanleggen van nieuwe asfalt op bedrijfsparkings met volledige bewegwijzering, signalisatieborden en verlichting.

Voor advies en informatie, mail naar info@naturesolutions.be!