arrow

Het laatste nieuws over water

Water is tegenwoordig een hot topic. Naast onze commerciële activiteiten zetten we bij Nature Solutions ook sterk in op sensibilisering en correcte informatieverspreiding. Hier kan u steeds terecht voor de meest recente wateractualiteit en de allerlaatste Nature Solutionsnieuwtjes!

Nieuws

VASTE PARTNER GRONDWERKEN ROVANA KIEST BEWUST VOOR AANKOOP MEEST DUURZAME MACHINES

Grondwerken Rovana is vaste partner van Nature Solutions bij graaf- en grondwerken, maar ook voor algemene aannemingswerken. Hun duurzame visie is de verbindende factor. Zo vervangt Grondwerken Rovana stelselmatig oude machines in het machinepark door de meest duurzame machines op de markt.

Al jaren heeft Grondwerken Rovana een goede samenwerking met VCM Belgium, hoofdinvoerder van Volvo-graafmachines. Daar is een goede reden voor. Volvo is namelijk koploper als het gaat om hoge milieunormen van bouwmachines. Waar vele merken proberen de nieuwe normen uit te stellen, maakt Volvo ze aantrekkelijker en handiger in gebruik.

Uitlaatgassen tot maximum verminderd

De vorige generatie Volvo-graafmachines waren al voorzien van naverbranding van de uitlaatgassen. Hierdoor vermindert maximaal de uitstoot van uitlaatgassen. De nieuwe generatie Volvo’s heeft dit systeem nog meer gebruiksvriendelijk gemaakt. Voor machinist én mecanicien.

Daarnaast besloot Volvo om het AdBlue-systeem toe te passen op zijn motoren. Het is een gedeponeerde handelsnaam voor AUS32, een 32,5%-oplossing van ureum in gedemineraliseerd water. Het wordt gebruikt als bijvoeging bij voertuigen die diesel gebruiken om ze schoner te laten rijden. Door toevoeging van AdBlue wordt het zo mogelijk dat dieselmotoren voldoen aan de Euro IV-norm en de Euro V-norm. AdBlue bestaat al jaren bij vrachtwagens. Toch proberen veel merken het gebruik in de bouwmachines zo lang mogelijk uit te stellen. Volvo niet.

Verbruik eenvoudig op te volgen
Vroeger moest die kraan na elk gebruik een half uur ‘nadraaien’. Dat kostte tijd, brandstof en dus ook geld. Daarnaast is er ook nog eens de zware milieu-impact. Nu gebeurt het proces automatisch met intervallen, zodat dit niet meer hoeft op het einde.Er is ook minder onderhoud aan de machine, wat opnieuw kosten en tijd bespaart. Bovendien wordt alles geregistreerd, waardoor Grondwerken Rovana via deze technologie alles kan opvolgen, zoals de positie, het verbruik, … Allemaal waardevolle informatie voor de machinist die zo zijn verbruik kan verminderen en verdere actie kan ondernemen.

Meer toepassingen mogelijk
Grondwerken Rovana koos voor een duurder maar meer specifiek model. De graafmachine van ongeveer 25 ton heeft een erg kleine draairadius. Ze heeft in tegenstelling tot vroeger geen lange uitstekende achterzijde, maar is erg compact. Hierdoor is de machine voor veel meer toepassingen inzetbaar. Ze is ook op kleinere oppervlakte te gebruiken, zodat Grondwerken Rovana minder van machines moet wisselen. Dus minder transport.