arrow

Het laatste nieuws over water

Water is tegenwoordig een hot topic. Naast onze commerciële activiteiten zetten we bij Nature Solutions ook sterk in op sensibilisering en correcte informatieverspreiding. Hier kan u steeds terecht voor de meest recente wateractualiteit en de allerlaatste Nature Solutionsnieuwtjes!

Pers

WORDEN ALLE BEDRIJFSWAGENS ELEKTRISCH?

Zowel de Vlaamse als de federale regering – in wording – lijkt een prioriteit te maken van groene bedrijfswagens. Ze pleiten allebei voor een “fiscale stimulans” om de vloot van bedrijfswagens zo snel mogelijk te vergroenen en emissievrij te maken.

Meer groene auto’s op de baan is een must om tegemoet te komen aan de klimaatdoelstellingen. Uit cijfers blijkt echter dat slechts 1 procent particulieren kiest voor een elektrische wagen. Vanaf 1 januari 2020 krijgen particulieren daarom geen premie meer bij de aanschaf van elektrische voertuigen. Die kon tot 4.000 euro bedragen.

Bedrijven stimuleren

Bedrijven maken intussen wél de switch naar elektrische of hybride wagens. De overheid merkt dat niet alleen op, ze wil het ook aanmoedigen. In de informateursnota van Paul Magnette (PS) stond dat men elektrische leasewagens fiscaal wil stimuleren. Ook de Vlaamse regering is dat idee genegen. Zij wil dat een bedrijf haar leasewagens alleen nog kan inbrengen als ze geen CO2 uitstoten.

Opdat bedrijven zouden kiezen voor een groen wagenpark, is er nu een wetsvoorstel van CD&V. Dat bepaalt dat alle nieuwe bedrijfswagens emissievrij moeten zijn vanaf 2023. “Het is ook in die sector dat de omslag in principe het makkelijkst te maken is”, stelt Jef Van Den Bergh (CD&V).

Laadpalennetwerk

Samen met de autosector wil minister Zuhal Demir (N-VA) ook werken aan de uitbouw van het laadpalennetwerk in Vlaanderen. Dat treft: Nature Solutions is een erkend installateur van laadpalen. Zelfs als u liever wacht tot de fiscale stimulans een feit is, kunnen we nu al nutsvoorzieningen voorzien op uw bedrijfssite. Zo kan u op termijn oplaadpunten implementeren op uw (parkeer)terrein.

Denkt u na over het vergroenen van uw wagenpark? Nature Solutions zorgt voor de plaatsing van laadpalen, de nodige infrastructuurwerken en nutsvoorzieningen. Contacteer ons op 015 63 75 53 (van maandag t.e.m. vrijdag, van 8.30 tot 17u) of mail: info@naturesolutions.be.