arrow
Gescheiden riolering Industrieel Regenwaterrecuperatie Signalisatie Waterafvoer en meetgoten

“De klus supersnel geklaard”

Klant: XL Car Wash

Type klant: Industriële eindklant

Opleveringsdatum: 01.12.2014
Oplossing(en)Regen- en afvalwater scheiden, Regenwaterrecuperatie, Waterafvoer en meetgoten, Signalisatie

 

“Moest supersnel, zelfs terwijl onze carwash bleef draaien”

De uitdaging voor Nature Solutions bij XL Car Wash in Kontich was niet evident. Voormalig Manager Ralph Fadar: “Nature Solutions moest één osmosetank – deze bevat water voor het vlekvrij drogen van de auto’s – volledig vervangen en ontdubbelen door het plaatsen van twee nieuwe tanks. Omdat onze carwash zeven dagen op zeven open is, moest de klus snel geklaard zijn. Bovendien mocht de watertoevoer naar de installaties op geen enkel moment onderbroken worden.” Nature Solutions klaarde de opdracht  – afbraak oude tank, installatie nieuwe tanks én de aanleg van de nieuwe verharding – op amper vier werkdagen. “Daarbij hadden we vooraf goed overlegd over hoe de operatie zou verlopen. Het was echt een aangename en zeer persoonlijke samenwerking. Nature Solutions dacht volledig mee met onze noden en speelde zeer gericht op onze vragen in. Ook bij een probleempje steekt Jurgen zich als zaakvoerder niet weg achter uitvluchten, maar zorgt hij snel voor een oplossing.”

Regenwaterrecuperatie

Naast de osmosetanks installeerde Nature Solutions een systeem voor regenwaterrecuperatie. De carwash kreeg vier prefab betonkelders voor het bufferen van het proceswater. Elke kelder kreeg een waterzuiveringsinstallatie met filtersystemen. Daardoor werd hergebruik van het proceswater mogelijk. Nu kan XL Car Wash uitpakken met één van de laagste waterverbruiken. Daarnaast bufferen zij het regenwater dat op het grote dakoppervlak valt. Hierdoor kan XL Car Wash 80.000 liter regenwater hergebruiken.

Automatische meetgoot

Het merendeel van het proceswater kan XL Car Wash terug gebruiken, maar soms is een kleine lozing van afvalwater noodzakelijk. Nature Solutions dacht een toekomstgerichte oplossing uit. Door het plaatsen van een meetgoot, weet XL Car Wash precies wat er geloosd wordt. Op die manier kunnen ze hun bedrijfsprocessen hierop aanpassen. Aan lozen van afvalwater zijn namelijk veel verplichten én kosten verbonden. Deze zullen nog groter worden in de toekomst.

Geen gladde wasstraat

Bij vorst kunnen wagens die uitdruppen na een wasbeurt voor een gladde wasstraat zorgen. Om dit te voorkomen, plaatste Nature Solutions een vloeistofdichte betonplaat en een automatisch verwarmde piste bij vriestemperaturen. Om de veiligheid op het terrein nog meer te verhogen, voorzag Nature Solutions wachtstroken en pijlen op de aangewezen plaatsen. “Ook hier hebben we niets op aan te merken. Ze doen wat ze beloven. ”