arrow
Gescheiden riolering Industrieel Regenwaterrecuperatie Waterdoorlatende bestrating Waterzuivering

“Tot in de puntjes afgewerkt”

Klant: Liberty Yacht Club Belgium

Type klant: Industriële eindklant
Websitewww.klyc.be

Opleveringsdatum: 01.11.2009
Oplossing(en)Regen- en afvalwater scheiden , Regenwaterrecuperatie, Waterzuivering, Waterdoorlatende bestrating

 

“Tot in de puntjes afgewerkt”

Rudi Persoons van de Liberty Yacht Club, naast de Schelde op Linkeroever in Antwerpen, ging in zee met Nature Solutions voor het bouwen van een ecologische afspuitplaats voor de boten mét waterrecuperatie. “Vroeger spoten wij de boten op de helling af met kraantjeswater”, vertelt Rudi Persoons. “Hierdoor belanden de algen en verfresten in de Schelde. Sinds kort mag dit wettelijk niet meer.”

Rudi Persoons zocht een firma die zijn idee voor een ecologische afspuitplaats in de praktijk kon brengen. “Nature Solutions heeft mijn basisidee technisch uitgewerkt, verfijnd én gerealiseerd”, legt hij uit. “Al het regenwater dat op onze loods van 1.600 m² valt, verzamelen we in twee ondergrondse opslagtanks van telkens 20.000 liter. Dit water gebruiken we om met een hogedrukreiniger de boten af te spuiten op een daarvoor ingerichte plaats. Ook dit water recupereren we via een slibvanggeul, waar een grote gegalvaniseerde rooster over ligt. Het grofslib wordt zo opgevangen, waarna het water na bezinking nog eens door een olie- en vetafscheider gaat. Het gezuiverde water komt opnieuw in de opslagtanks. Op de tanks zit een overloop die het overtollige zuivere water afvoert naar de jachthaven.”

Liberty Yacht Club was zo tevreden van Nature Solutions dat het de opdracht uitbreidde. “Onze asfaltverharding was volledig versleten. Nature Solutions heeft deze volledig vervangen, inclusief fundering. Ook op dat vlak leverden ze prima werk af.”