arrow
Waterafvoer en meetgoten Waterdoorlatende bestrating Waterinfiltratie

Infrastructuurwerken na hevige regenval

Klant: BPK

Type klant: Industriële eindklant

Opleveringsdatum: 31.03.2020
Oplossing(en)Waterinfiltratie Waterafvoer en meetgoten Waterdoorlatende bestrating

 

Infiltratiegeul tegen wateroverlast

In zeer moeilijke omstandigheden en felle regen hebben we de regenwaterafvoer van BPK onder handen genomen. De parking van het tuinbouwbedrijf zal niet snel meer onder water lopen!

BPK is een van de grootste plantenkwekerijen in België. Ze zijn gespecialiseerd in de opkweek van jonge groenteplanten voor de professionele tuinbouw. Om die te bereiken, moest men in februari evenwel creatief zijn.

Hoe dat kwam? Door hevige regenbuien stond het parkeerterrein blank. Het huidige afvalwatersysteem bleek namelijk volledig verzadigd. Inspectie door Nature Solutions wees uit dat de hoofdriolering geruimd moest worden.

Extreme weersomstandigheden

Door de klimaatverandering worden weersomstandigheden alsmaar extremer. Er zullen veel minder kleine regenbuien voorkomen, maar geregeld zal het water met bakken uit de lucht komen. Daar dient u op voorbereid te zijn.

Om problemen in de toekomst te voorkomen, creëerden we bij BPK een soort van infiltratiegeul. Zo hebben we de opnamecapaciteit van het wegdek verhoogd. Het water kan er nu niet alleen infiltreren, maar bij hevige regenval ook weglopen.