arrow
Regenwaterrecuperatie Waterzuivering

Siervijver met natuurlijke filter

Klant: Particulier

Type klant: Industriële eindklant

Opleveringsdatum: 03.05.2020
Oplossing(en)Regenwaterrecuperatie Waterzuivering

 

Er zijn natuurlijke alternatieven voor zwembaden – denk maar aan zwemvijvers met natuurlijke planten en lavafilters. Ook in siervijvers kan u een natuurlijke filter toepassen, die de pH-waarde van het water op peil houdt.

Zo heeft Nature Solutions onlangs in Schilde een architectonische waterpartij ontworpen en geplaatst. De eigenaars lieten ook regenwaterputten installeren, zodat ze dat water kunnen hergebruiken voor het sanitair. Ook de siervijver wordt gevuld met hemelwater.

Lava- en plantensubstraat

De siervijver blijft proper dankzij een natuurlijke filter, die we installeerden op maat van de waterpartij. Het water circuleert nu door een lava- en plantensubstraat. Hiervoor hebben we op maat profielen laten maken, met in-line afvoergeulen rondom de vijver.

Deze natuurlijke filtering vereist minimaal onderhoud en garandeert zuiver water. Het ontwerp is gebaseerd op een infinity pool. Het water stroomt boven de verharding en springt zo nog beter in het oog.

Zorg voor een natuurlijke filter in uw zwem- of siervijver. Meer info? Mail naar info@naturesolutions.be of bel 015 63 75 53.