arrow
Gescheiden riolering Regenwaterrecuperatie Water bufferen Waterdoorlatende bestrating Waterinfiltratie Waterzuivering

Funderingswerken voltooid, tijd voor bouw

Klant: HAVI Logistics

Type klant: Industriële eindklant

Opleveringsdatum: 30.08.2020
Oplossing(en)Regen- en afvalwater scheiden Water bufferen Waterinfiltratie Regenwaterrecuperatie Waterzuivering Waterdoorlatende bestrating

 

Het gaat vooruit bij HAVI Logistics. Sinds begin dit jaar bouwen we voor dit bedrijf een grote, nieuwe opslagplaats. De funderingswerken zijn intussen voltooid. Midden juni startten we aan de bouw van de loods.

In samenwerking met een industriebouwspecialist realiseren we op dit moment een 13 meter hoog bedrijfsgebouw in Olen. We zorgen daarbij onder meer voor aangepaste riolering, regenwateropslag en wegenisverwarming. Het project zet heel wat van onze troeven in de spotlights.

Vloerniveauverschil

De vloer van het gebouw zal ruim een meter hoger liggen dan het buitenniveau. Dat vraagt het nodige maatwerk, dat wij voor onze rekening nemen. We hogen de vloer op, plaatsen waterdichte muurdoorvoeren, zorgen voor loskades en poorten… We voorzien ook een helling aan de inrit, opdat vorkliften er vlot naar binnen en naar buiten kunnen rijden. In die helling installeren we duurzame, elektrische wegenisverwarming.

Voor dit project voorzien we ook regenwateropvanginstallaties. Zo kan opgevangen regenwater hergebruikt worden, bijvoorbeeld als spoelwater in de toiletten. We leggen ook de riolering en een infiltratiebed aan, zodat regenwater vertraagd in de bodem kan infiltreren. Eens die werken zijn voltooid, werken we de buitenaanleg af.

Deadlinegericht werken

Het gebouw moet klaar zijn tegen het begin van het nieuwe schooljaar. Corona-maatregelen hebben de werken niet vertraagd. Met de nodige social distancing op de werf bleven onze werknemers aan de slag. We maken er een erezaak van om projecten af te werken binnen de gegeven tijdspanne.