arrow
Signalisatie Waterdoorlatende bestrating

Vloeistofdicht wegdek in Kallo

Klant: Gyproc Kallo

Type klant: Industriële eindklant

Opleveringsdatum: 01.09.2020
Oplossing(en)Waterdoorlatende bestrating Signalisatie

 

Gyproc België, marktleider in gipskartonplaten, nam contact met ons op voor zijn gloednieuwe productiesite in Kallo. Vanwege de laatste milieuverplichtingen dienden we ervoor te zorgen dat vloeistoffen er in geen geval in de riolering belanden.

In de fabriek voor natuurgips staan vrachtwagens vaak een half uur stil in dezelfde loszone. Tijdens het lossen zou een lek kunnen ontstaan, bijvoorbeeld door het wisselen van koppelingen of als de leidingen scheuren. De chemische samenstelling van wat gelost wordt, mag nooit in de bodem sijpelen.

Lospiste met magneetkranen

Om dat te vermijden, kwamen we uit bij een waterdicht plan. Samen met de veiligheidsexperts van Vinçotte installeerden we een vloeistofdicht wegdek. Voor de lospiste voorzagen we magneetkranen en twee mogelijke opvangscenario’s. Zowel de afvoerbuizen als de betonsamenstelling werden afgestemd op de chemische vloeistof die desnoods moet opgevangen worden.

Onder de betonplaat werden bentonietmatten aangelegd. Zo zorgden we ervoor dat een lek nooit de grondlaag kan bereiken, zelfs niet als de bovenste betonplaat slijt. Na de plaatsing van de piste brachten we ook nog wegmarkeringen aan. Op die manier zijn alle veilige wandelzones en boorden van de loszone duidelijk.