arrow
Gescheiden riolering Waterinfiltratie Waterzuivering

Waterzuivering bij particulieren

Klant: Privé

Type klant: Particulier

Opleveringsdatum: 15.02.2021
Oplossing(en)Regen- en afvalwater scheiden Waterinfiltratie Waterzuivering

 

In Vlaanderen zijn zo’n 400.000 woningen niet aangesloten op de riolering. Daardoor vloeien er dagelijks miljoenen liters afvalwater ongezuiverd weg. Het VRT-programma ‘Pano’ besteedde onlangs een hele uitzending aan het fenomeen.

Mensen kunnen wel opteren voor decentrale waterzuivering. Dat heeft een positieve impact op de (water)omgeving. Het water heeft na zuivering namelijk wel voldoende kwaliteit om in de natuur terecht te komen. In tijden van verdroging is dat heel belangrijk: gezond water kan dienen voor infiltratie en helpt ook de biodiversiteit.

Geen riolering in de straat

In Heist-op-den-Berg hebben we recent een kleinschalige waterzuiveringsinstallatie geplaatst aan een huis waar geen riolering in de straat ligt. Het gezin zuivert nu water door een kleinschalige waterzuiveringsinstallatie, via een ondergrondse betonput met beluchting.

Decentrale zuivering kan ook dienen als een voorbereidende stap voor hergebruik. Met het gezuiverde water zou men dan bijvoorbeeld het wc kunnen doorspoelen. Het is te gek dat we daar anno 2021 nog volgens erg strenge normen gezuiverd drinkwater voor gebruiken.

Dankzij onze jarenlange ervaring weten we als geen ander welke systemen geschikt zijn om uw afvalwater te zuiveren. Bel of mail ons voor meer informatie: tel. 015 63 75 53 (van maandag t.e.m. vrijdag, van 8.30 tot 17u) of mail: info@naturesolutions.be.