arrow

Het laatste nieuws over water

Water is tegenwoordig een hot topic. Naast onze commerciële activiteiten zetten we bij Nature Solutions ook sterk in op sensibilisering en correcte informatieverspreiding. Hier kan u steeds terecht voor de meest recente wateractualiteit en de allerlaatste Nature Solutionsnieuwtjes!

Nieuws

BETER REGENWATER OPVANGEN DAN GRONDWATER OPPOMPEN

Er is massaal vraag naar grondwaterputten. Vlamingen willen op die manier een watertekort vermijden tijdens droge periodes. Maar het is veel beter om te kiezen voor een regenwaterinstallatie.

De voorbije vier jaar is het aantal grondwaterputten in Vlaanderen fors gestegen (+ 22%). Heel wat particulieren contacteren boorfirma’s omdat ze hun tuinen niet groen meer kunnen houden. Ze hopen met een waterput tijden van droogte te kunnen overbruggen.

Maar grondwater oppompen is in droge perioden geen goed idee. Grondwaterlagen raken op die manier nog meer uitgedroogd, terwijl het gemiddelde grondwaterniveau in Vlaanderen al zeer laag is. Deze zomer werden in ca. 70% van Vlaanderen “lage tot zeer lage grondwaterstanden” opgemeten. Op 21 september, toen de herst begon, bereikten we zelfs een dieptepunt.

Kies voor een regenwaterput

Bovendien is een grondwaterput niet goedkoop en dien je als eigenaar lozings- en zuiveringsheffing te betalen. Daarom is het eerder aangewezen een regenwaterput te plaatsen.

De helft van het leidingwater dat een gezin verbruikt, is volgens experts vervangbaar door regenwater. Hetzelfde geldt voor bedrijven: denk aan spoel- of sproeiwater. De kostprijs van een regenwaterput kan u op termijn dus terugwinnen door een lagere waterfactuur. Met regenwaterrecuperatie kan die tot de helft halveren!

Als u regenwater wil recupereren, kan Nature Solutions voor u een voorstel uit op maat uitwerken. Meer informatie? Contacteer ons dan vandaag nog: tel. 015 63 75 53 (van maandag t.e.m. vrijdag, van 8.30 tot 17u) of mail: info@naturesolutions.be.