arrow

Het laatste nieuws over water

Water is tegenwoordig een hot topic. Naast onze commerciële activiteiten zetten we bij Nature Solutions ook sterk in op sensibilisering en correcte informatieverspreiding. Hier kan u steeds terecht voor de meest recente wateractualiteit en de allerlaatste Nature Solutionsnieuwtjes!

Nieuws

CLAIM TRANSFORMEERT PLASTIC AFVAL IN ENERGIE!

CLAIM is een wereldwijde organisatie die zich focust op de schoonmaak van de zee. Op innovatieve, duurzame en hoogtechnologische manieren worden er tonnen plastic uit onze zeeën gehaald. En dat is broodnodig, aangezien er jaarlijks meer dan 8 miljoen ton plastic in onze oceanen worden gedumpt. Met hun allernieuwste initiatief doen ze zelfs meer dan dat!

GreenPlasma, het gloednieuwe project van CLAIM in samenwerking met technologieontwikkelaar IRIS, zet plastic afval als het ware om in energie. Zowel op een boot als op het vasteland kan men deze efficiënte methode gebruiken. Hoe gaat dit precies in zijn werk? Plastic wordt verzameld en in kleine stukjes gebroken. Vervolgens komen de kleine deeltjes in een hoogtechnologische en innovatieve machine terecht waar ze worden omgezet in een gas. Hiervoor is maar liefst een temperatuur van 700 °C nodig. Het gas wordt vervolgens gefilterd om alle verontreinigende stoffen kwijt te raken. Het resultaat? Een waterstofrijk syngas dat kan gebruikt worden om batterijen aan te sturen!

Dergelijke initiatieven kunnen wij bij Nature Solutions alleen maar toejuichen! Waterbeheer is en blijft een gigantische uitdaging door de vele overstromingen, door stijging van de zeespiegel en door het risico aan een tekort van drinkwater. Nét daarom dienen we de kwaliteit van ons water te koesteren en volop te gaan voor plasticvrije oceanen.

Bronnen:

CLAIM Technology GreenPlasma by IRIS. (2022, 10 januari). [Video]. YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=Y0R6Afl1QRc

CLAIM. (2022, 24 januari). Transforming plastic waste into energy: GreenPlasma. CLAIM H2020 PROJECT EU. Geraadpleegd op 8 februari 2022, van https://www.claim-h2020project.eu/transforming-plastic-waste-into-energy-greenplasma/