arrow

Het laatste nieuws over water

Water is tegenwoordig een hot topic. Naast onze commerciële activiteiten zetten we bij Nature Solutions ook sterk in op sensibilisering en correcte informatieverspreiding. Hier kan u steeds terecht voor de meest recente wateractualiteit en de allerlaatste Nature Solutionsnieuwtjes!

Nieuws

DECENNIUM ACTIE VOOR WATER GAAT VAN START

Wereldwaterdag is achter de rug, maar duurzaam waterbeheer is meer dan ooit belangrijk. De komende 10 jaar vormen dan ook het Internationaal Decennium voor Actie – Water voor Duurzame Ontwikkeling.

De Organisatie der Verenigde Naties voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Unesco) nam dit jaar het voortouw op Wereldwaterdag. Ook in ons land waren er talloze acties. Zo organiseerden heel wat scholen een ‘Walk for Water’. Die wandeling stond dan symbool voor de kilometerslange tocht die miljoenen mensen dagelijks moeten afleggen om aan drinkbaar water te geraken.

Confronterende cijfers

Duurzaam waterbeheer is meer dan ooit een must, want de naakte cijfers zijn confronterend:

  • 844 miljoen mensen hebben op dit moment geen basisdienstverlening voor drinkwater.
  • Wereldwijd hebben 2,1 miljard mensen geen toegang tot een veilige waterdienstverlening.
  • 1,8 miljard mensen worden nu al getroffen door bodemdegradatie en verwoestijning.

Aangezien de vraag naar water alleen maar blijft stijgen, riep de VN het Internationaal Decennium voor Actie – Water voor Duurzame Ontwikkeling in het leven. Het startte dit jaar, op Wereldwaterdag. Het doel? Zoveel mogelijk partners betrekken om de internationaal afgesproken doelen rond waterbeleid te halen.

Lopen voor drinkwater

De ngo Protos zet dit decennium in met loopacties, om meer mensen toegang te geven tot drinkbaar water. Onder de noemer #VoorDrinkwater roept Protos op om deel te nemen aan de North Sea Port Run in Gent, de Antwerp 10 Miles of de 20 km door Brussel.

Door je te laten sponsoren, groeit de bewustwording en ondersteun je ook de waterprojecten van Protos. In Latijns-Amerika en Afrika zorgt de organisatie ervoor dat mensen toegang krijgen tot drinkbaar water, propere toiletten en water voor landbouwactiviteiten.

Meer info over Protos vindt u op www.voordrinkwater.be
Wenst u meer info over duurzaam waterbeheer in uw bedrijf, neem dan contact met ons op via info@naturesolutions.be.

(Foto: Hannelore Martens Protos)