arrow

Het laatste nieuws over water

Water is tegenwoordig een hot topic. Naast onze commerciële activiteiten zetten we bij Nature Solutions ook sterk in op sensibilisering en correcte informatieverspreiding. Hier kan u steeds terecht voor de meest recente wateractualiteit en de allerlaatste Nature Solutionsnieuwtjes!

Pers

WAPEN UW BEDRIJF TEGEN NOODWEER

De voorbije week werd ons land geteisterd door uiterst onstabiele weersomstandigheden. Het zorgde in heel wat steden en gemeenten voor wateroverlast. Maar hoe kan u zich wapenen tegen noodweer?

Door de klimaatverandering krijgen we ook in onze regio meer te maken met korte, felle stortbuien. Die wolkbreuken zetten het wegdek in geen tijd blank.

Ga voor duurzame watervoorzieningen

Duurzame watervoorzieningen, met gescheiden rioolstelsels, kunnen zulke noodsituaties vermijden. Overweeg daarom deze drie tips van Nature Solutions:

Plaats buffervoorzieningen

Buffertoevoegingen vangen gecontroleerd het regenwater op. Ze vertragen dus ook de afvoer ervan. Dat is een noodzaak bij zware stortbuien. Rivieren of grachten kunnen anders de massale toevloed onmogelijk slikken, en zo ontstaan overstromingen.

Zorg voor vertraagde lozing

We raden vertraagde lozing aan als de rivieren de zware stortbuien verteerd hebben. Het gebufferde water kan dan langzaam in de bodem infiltreren. U kan een infiltratiebed laten aanleggen onder verharde oppervlaktes, bijvoorbeeld een bedrijfsparking.

Recupereer regenwater

Het verzamelde regenwater in bufferbekken of opslagputten kunt u ook gebruiken voor tal van toepassingen. Regenwater is bijvoorbeeld handig als spoelwater in toiletten, als brandwater, en bij het reinigen van bedrijfsvoertuigen.

Nature Solutions gaat met u na hoe we uw gebouwen en/of terreinen kunnen wapenen voor de toekomst. We nemen het volledige studiewerk, de coördinatie en de realisatie voor onze rekening. Meer info? Mail naar info@naturesolutions.be of bel 015 63 75 53.

Foto: Flickr/Creative Commons