arrow

Het laatste nieuws over water

Water is tegenwoordig een hot topic. Naast onze commerciële activiteiten zetten we bij Nature Solutions ook sterk in op sensibilisering en correcte informatieverspreiding. Hier kan u steeds terecht voor de meest recente wateractualiteit en de allerlaatste Nature Solutionsnieuwtjes!

Nieuws

DRINKWATER- EN SANITAIRE VOORZIENINGEN IN ZUID-BENIN

Nature Solutions stelt haar kennis rond wateropvang en –hergebruik ook ter beschikking van vzw Protos. Op dit moment zetten we samen duurzame beheerssystemen op in Zuid-Benin.

We zetten ook dit jaar de duurzame samenwerking met vzw Protos verder. Die zorgt in enkele Afrikaanse landen voor toegang tot drinkwater en sanitaire basisvoorzieningen voor iedereen.Nature Solutions stelt daarvoor haar knowhow rond wateropvang en -hergebruik ter beschikking.

Sanitaire basisvoorzieningen

In Zuid-Benin is Protos nu volop bezig met het opzetten van duurzame beheerssystemen. Het doel is om sanitaire basisvoorzieningen te voorzien voor (en door) iedereen. De Belgische Ontwikkelingssamenwerking voorziet de nodige fondsen voor dit project. Protos financiert twintig procent. Ook Nature Solutions draagt daarvoor zijn steentje bij.

Het project is een uitloper van het programma ‘Toegang tot en beheer van water in Zuid-Benin’, dat liep tot 2016. De focus lag toen op verbeterd en duurzaam beheer van de bestaande waterinfrastructuur. De bevolking in de departementen Mono en Couffo plukten daarvan de vruchten.

Irrigatie en openbare toiletten

Nu gaat er niet meteen nieuwe drinkwaterinfrastructuur aangelegd worden. Het accent van dit project ligt op verbeterd, duurzaam beheer van de bestaande infrastructuur. Voor elke gemeente waar Protos actief is, zijn er acties op maat:

  • Protos voorziet vormingen voor boeren. Zij leren verbeterde productietechnieken aan, net als het efficiënt gebruik van irrigatiewater. Op termijn zal er ook een dynamisch computermodel uitgewerkt worden, waarmee de boeren de watervoorziening kunnen voorspellen.
  • Er werden zes openbare toiletten gebouwd. Er zijn er nog tien in de maak.
  • In Athiéme opende ook een Sanimarché, een plek waar mensen informatie kunnen krijgen over (de bouw van) sanitaire voorzieningen. Er zijn ook publiciteitscampagnes gelanceerd. Zo wordt de plaatselijke bevolking ook gesensibiliseerd.

Meer info over onze projecten? Mail naar info@naturesolutions.beof bel 015 63 75 53.