arrow

Het laatste nieuws over water

Water is tegenwoordig een hot topic. Naast onze commerciële activiteiten zetten we bij Nature Solutions ook sterk in op sensibilisering en correcte informatieverspreiding. Hier kan u steeds terecht voor de meest recente wateractualiteit en de allerlaatste Nature Solutionsnieuwtjes!

Pers

PERIODE VAN DROOGTE DOET WEER NADENKEN OVER DUURZAME OPLOSSINGEN

Vlaanderen heeft opnieuw te maken met een periode van droogte. Men roept op om het gazon niet langer te besproeien met drinkwater, of zwembaden vol te laten lopen. Voorlopig zijn er geen maatregelen, maar die volgen wel als er in juli weinig neerslag valt.

Er viel de voorbije twee maanden “abnormaal weinig regen”. Die periode van droogte gaat nog zeker tot het einde van volgende week aanhouden. De drinkwatervoorziening raakt voorlopig niet in gedrang. Toch zijn mensen die hun gazon besproeien met kostbaar drinkwater “niet goed bezig”, aldus weerman Frank Deboosere.

Duurzaam waterbeheer is meer dan ooit een must.“We zijn met steeds meer voor dezelfde hoeveelheid water”, klinkt het bij Katrien Smet van de Vlaamse Milieumaatschappij. “We moeten dus echt zuiniger omgaan met ons drinkwater.”

Nadenken over oplossingen

Door de klimaatverandering zullen we meer en meer geconfronteerd worden met perioden van droogte. Bedrijven en overheden kunnen dus niet anders dan nadenken over oplossingen. Men kan er bijvoorbeeld voor kiezen om regen te verzamelen in bufferbekken of opslagputten. Zo kan het regenwater op termijn de verdroging tegengaan.

Regenwater is ook handig als spoelwater in toiletten, als brandwater, of bij het reinigen van bedrijfsvoertuigen. ‘Nature Solutions’ zet hiervoor de systemen op die aansluiten bij uw bedrijfsprocessen. Zo kan ook u op een spaarzame manier (leren) omgaan met water.

Zet nu de stap naar een verantwoord waterverbruik. Mits slimme aanpassingen en de juiste begeleiding merkt u al snel een positieve impact. Neem daarom vrijblijvend contact met ons op: info@naturesolutions.be.