arrow

Het laatste nieuws over water

Water is tegenwoordig een hot topic. Naast onze commerciële activiteiten zetten we bij Nature Solutions ook sterk in op sensibilisering en correcte informatieverspreiding. Hier kan u steeds terecht voor de meest recente wateractualiteit en de allerlaatste Nature Solutionsnieuwtjes!

Pers

PREMIE VOOR WIE BETON OF ASFALT UITBREEKT

De Vlaamse regering maakt geld vrij voor de ontharding van Vlaanderen. Concreet wil dat zeggen dat u aanspraak maakt op een premie als u beton of asfalt definitief uitbreekt. Het waarom van deze maatregel leg ik u graag uit in dit artikel, net als de toepassingen ervan.

14 procent van Vlaanderen is momenteel verhard. In de jaren zeventig was dat nog maar 4 à 5 procent. Het gevolg van deze stijging? Meer kans op wateroverlast en, zoals afgelopen zomer, warme straten en pleinen op zonovergoten dagen.

Om de stijging tegen te gaan, wil de Vlaamse regering iedereen motiveren om beton of asfalt uit te breken. Minister van Leefmilieu Schauvliege (CD&V) maakt 5 miljoen euro vrij voor de ontharding van Vlaanderen. Die maatregel ligt in het verlengde van de betonstoptegen 2040.

Heraanleggen met waterdoorlatende bestrating

De subsidies dienen om verhardingen in beton of asfalt definitief uit te breken. Ook lokale overheden en bedrijven kunnen hiervan gebruik maken. Zowel industrieterreinen als parkings kan u laten heraanleggen met waterdoorlatende bestrating.

Ook wie zijn betonnen oprit, terras of andere verhardingen uitbreekt en vergroent, kan aanspraak maken op een premie. U hoeft niet meteen groenzones in te planten: er zijn talloze waterdoorlatende opties, zoals grastegels, grasbetontegels, dolomiet en grind. Zelfs kasseien en stoeptegels kan u laten plaatsen met ‘groene’ voegen die water doorlaten.

Een dossier indienen kan tot 9 november 2018.

Wenst u meer info over het vergroenen van uw site?

Contacteer ons. Nature Solutions optimaliseert sinds 2007 het waterbeheer van zowel industriële bedrijven, industriebouwers als particulieren. Daarnaast voeren we ook infrastructuurwerken uit, zoals het aanleggen van nieuwe asfalt op bedrijfsparkings met volledige bewegwijzering, signalisatieborden en verlichting.

Voor advies en informatie: e-mail info@naturesolutions.be!