arrow

Het laatste nieuws over water

Water is tegenwoordig een hot topic. Naast onze commerciële activiteiten zetten we bij Nature Solutions ook sterk in op sensibilisering en correcte informatieverspreiding. Hier kan u steeds terecht voor de meest recente wateractualiteit en de allerlaatste Nature Solutionsnieuwtjes!

Nieuws

Duurzaamheid in de brouwerijsector

De ‘Green Deal Brouwers’ is een ambitieus initiatief dat de duurzaamheid in de brouwerijsector in Vlaanderen wil bevorderen. Deze samenwerking tussen verschillende stakeholders heeft als doel de ecologische voetafdruk van brouwerijen te verkleinen en de sector te transformeren naar een meer duurzame en circulaire bedrijfsvoering.

Dit initiatief richt zich op verschillende aspecten van duurzaamheid, zoals energie-efficiëntie, waterbeheer, verpakking en afvalbeheer. Door gezamenlijk te werken aan concrete doelstellingen en acties, streven de deelnemende brouwerijen ernaar om hun impact op het milieu te verminderen en bij te dragen aan een duurzame toekomst.

‘Green Deal Brouwers’ moedigt de brouwerijen aan om innovatieve technologieën en best practices te implementeren. Dit omvat dat ze gebruik maken van hernieuwbare energiebronnen, waterverbruik verminderen en verpakkingsprocessen optimaliseren om afval te verminderen. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan de stimulatie van duurzame samenwerkingen in de gehele toeleveringsketen.

Kennisuitwisseling en samenwerking tussen de deelnemende brouwerijen en andere belanghebbenden wordt gestimuleerd. Zo kunnen ze uitdagingen aanpakken, ervaringen delen en op die manier de sector verduurzamen.

Bronnen

Green Deal Brouwers – 003. (z.d.). Departement Omgeving – Vlaamse overheid.
https://omgeving.vlaanderen.be/nl/green-deal-brouwers-003