arrow

Het laatste nieuws over water

Water is tegenwoordig een hot topic. Naast onze commerciële activiteiten zetten we bij Nature Solutions ook sterk in op sensibilisering en correcte informatieverspreiding. Hier kan u steeds terecht voor de meest recente wateractualiteit en de allerlaatste Nature Solutionsnieuwtjes!

Nieuws

Vlaamse Milieumaatschappij lanceert oproep voor circulair water

De Vlaamse Milieumaatschappij heeft een oproep gelanceerd voor innovatieve projecten rond circulair waterbeheer. Met deze oproep willen ze vooruitstrevende ideeën stimuleren en ondersteunen die bijdragen aan duurzaam watergebruik en de sluiting van de waterkringloop.

Deze oproep richt zich op verschillende aspecten van circulair waterbeheer, zoals waterhergebruik, waterbesparing en de vermindering van watervervuiling. De Vlaamse Milieumaatschappij nodigt bedrijven, onderzoeksinstellingen en andere organisaties uit om innovatieve projecten voor te stellen die de circulaire principes toepassen.

De focus ligt op de ontwikkeling van nieuwe technologieën, processen en systemen die de efficiëntie van watergebruik verbeteren en de impact op het milieu verminderen. Door in te zetten op circulair waterbeheer kan de watervoorziening worden geoptimaliseerd, watervervuiling worden verminderd en de veerkracht van watersystemen worden vergroot.

De Vlaamse Milieumaatschappij speelt een actieve rol in de ondersteuning en begeleiding van de geselecteerde projecten. Ze bieden financiële steun, expertise en netwerkmogelijkheden aan de projectindieners om de realisatie van innovatieve en duurzame waterbeheeroplossingen te bevorderen.

Met deze oproep wil de Vlaamse Milieumaatschappij een belangrijke impuls geven aan de transitie naar een circulaire economie en duurzaam waterbeheer in Vlaanderen. Door samen te werken met verschillende stakeholders en innovatieve projecten te stimuleren, streven ze naar een toekomst waarin water efficiënt wordt gebruikt, hergebruikt en beschermd.

Bronnen

Vlaamse Milieumaatschappij lanceert oproep circulair water | VLAIO. (2023, 26 april). VLAIO.
https://www.vlaio.be/nl/nieuws/vlaamse-milieumaatschappij-lanceert-oproep-circulair-water