arrow

Het laatste nieuws over water

Water is tegenwoordig een hot topic. Naast onze commerciële activiteiten zetten we bij Nature Solutions ook sterk in op sensibilisering en correcte informatieverspreiding. Hier kan u steeds terecht voor de meest recente wateractualiteit en de allerlaatste Nature Solutionsnieuwtjes!

Pers

ELEKTRISCHE WAGENS LADEN BEST OP AAN BEDRIJVEN

Een oplaadpunt op het werk is financieel interessant voor al wie met een elektrische wagen rijdt. Wie een publieke laadpaal gebruikt, betaalt namelijk drie tot zes keer meer dan op het werk. Dat blijkt uit een onderzoek van mobiliteitsorganisatie VAB.

De prijs om je elektrische wagen vol te laden, loopt sterk uiteen van de plek waar je je batterij oplaadt. Het is dus belangrijk om weten aan welk tarief je elektriciteit tankt. Daarom vergeleek de VAB de tarieven van thuisstations, publieke laadpalen en oplaadpunten op het werk.

Publieke laadpalen zijn noodoplossing

VAB kwam tot de conclusie dat publieke laadpalen drie tot zes keer duurder zijn dan een oplaadpunt op het werk (driefasig, 400 volt). Ook een thuisstation (enkelfasig, 230 volt) kan tot de helft goedkoper zijn dan een publieke laadpaal. Bij je thuis betaal je, aan nachttarief, nog altijd wel iets meer dan op het werk.

De conclusie van het onderzoek is dat “publieke laadpalen enkel interessant zijn als noodoplossing, want ze zijn veel te duur”, aldus de VAB. Het is nochtans erg belangrijk aan welk tarief je kunt laden. Het verschil met de benzineprijs is voor heel wat mensen een belangrijke reden om te switchen naar elektrisch.

Investeer in laadpalen

De mobiliteitsorganisatie moedigt mensen dan ook aan om zelf in oplaadpunten te investeren. Voor thuisstations raadt de VAB een wandcontactdoos aan, om je stopcontact niet te oververhitten. Maar VAB ziet de elektrische auto vooral doorbreken als bedrijfsauto. Bedrijven hebben namelijk het voordeel dat ze ook minder betalen voor elektriciteit.

Ga voor de goedkoopste manier van rijden en voorzie oplaadpunten op uw terrein. Nature Solutions zorgt voor de plaatsing van laadpalen, de nodige infrastructuurwerken en nutsvoorzieningen. Neem vandaag nog contact met ons op: tel. 015 63 75 53 (van maandag t.e.m. vrijdag, van 8.30 tot 17u) of mail: info@naturesolutions.be.